Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier zijn 5 frisdranken die mogelijk het schadelijkst zijn voor uw gezondheid

Hier zijn 5 frisdranken die mogelijk het schadelijkst zijn voor uw gezondheid

Het consumeren van suikerhoudende frisdranken maakt deel uit van onze eetgewoonten en is niet noodzakelijkerwijs goed voor onze gezondheid. En hier is het het rijkst aan suiker.

Suikerhoudende dranken zijn gevaarlijk voor onze gezondheid. Pepsi, Coca-Cola en Red Bull hebben met hun hoge doseringen suiker een schadelijk effect.

Pepsi

Een blikje Pepsi van 33 cl bevat ongeveer 35 gram suiker en 15 milligram natrium. Deze dosis komt overeen met zeven suikerklontjes. En 70% van de dagelijkse suikerinname aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Coca Cola

Net als Pepsi bevat Coca-Cola 35 gram suiker. Elke dag worden er wereldwijd 2,8 miljard blikjes verkocht. “Elk extra kopje suikerhoudende drank per dag gaat gepaard met ongeveer 200 gram gewichtstoename per jaar”, aldus ANSES. Regelmatige consumptie verhoogt het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten met 20% vergeleken met nul of uitzonderlijke consumptie.

rode stier

Een blikje Red Bull van 25 cl bevat 27,5 gram suiker, oftewel 5,5 stokjes, wat iets minder is dan Pepsi en Coca-Cola. Het probleem met Red Bull is niet noodzakelijkerwijs de hoeveelheid suiker, maar eerder de hartbeschadigende stoffen, vooral taurine en cafeïne, dit zijn aminozuren die kunnen leiden tot fysieke en hersenoveractiviteit.

Schweppes Indian Tonic

Verrassend, maar uiteindelijk niet zo schokkend. Een blikje Schweppes Indian Tonic van 33 cl bevat 28,7 gram suiker, oftewel 5,7 stokjes. Het hebben van een blikje Schweppes in plaats van een blikje Coca-Cola is niet per se een goede keuze. De Japanse Suntory Group, eigenaar van Schweppes, besloot geen aspartaam ​​aan zijn dranken toe te voegen, maar eerder sucralose, een kunstmatige zoetstof die geen calorieën bevat maar wel kankerverwekkend zou zijn.

READ  De beste voedingsmiddelen om snel spieren op te bouwen en de voedingsmiddelen die je moet vermijden

7 omhoog

En voor de 7-Up-drank geldt hetzelfde voor andere frisdranken die 34,3 gram suiker bevatten, oftewel 6,9 stuks. Maar het mooie van 7UP is dat het geen cafeïne bevat, wat goed is omdat cafeïne een stof is die de calciumopname vermindert.