Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier ziet u hoeveel apparaten u veilig op een stekkerdoos kunt aansluiten!  – Tuxbord

Hier ziet u hoeveel apparaten u veilig op een stekkerdoos kunt aansluiten! – Tuxbord

Een stekkerdoos is een must in elk huis. Maar wat weet je over dit apparaat? Hier zijn 3 schokkende informatie in dit artikel!

Niemand kan de echte noodzaak van de elektriciteitssector betwisten. Heel praktisch, het kan elke dag worden gebruikt Maak ons ​​dagelijks leven makkelijker. Maar wist je dat dit apparaat gevaarlijk kan zijn? Of je rekening opblazen? Hier zijn 3 dingen die je moet weten over dit wezen!

Revolutionair apparaat, maar pas op!

Na de paraplu, lepel en klok is de energiereep een van de beste uitvindingen! En met een goede reden! Dit kleine apparaat maakt het dagelijks leven voor iedereen gemakkelijker omdat je er verbinding mee kunt maken veel apparaten tegelijk. Dit is praktisch wanneer er weinig of geen stopcontacten in de kamer zijn.

Dus de Fransman Lucien Gaillard deed het De stekkerdoos is uitgevonden in 1905. Het maakte het mogelijk om de veiligheid bij het gebruik van elektrische apparaten te verbeteren. daar Energiestrip staat Overal ! Achter de tv om de box, wifi, speakers etc. aan te sluiten. Maar ook in de keuken om alle apparaten toe te voegen.

Natuurlijk vindt dit apparaat ook zijn plaats naast het bed. Ideaal daar Sluit je telefoonoplader aan, maakte hem wakker. Maar ook zijn bedlampje en computeroplader. In dit artikel onthullen we 3 dingen die je moet weten over de energiesector.

gevaarlijk ding!

Laten we beginnen met het belangrijkste! De voedingsconnector kan gevaarlijk zijn omdat het kan zijn verantwoordelijk voor een brand ! Dat zegt Izi Blog, door EDF. ” In Frankrijk wordt meer dan 30% van de woningbranden veroorzaakt door een elektrisch probleem. »

READ  Volgens twee bronnen zou Xbox-exclusive Sea of ​​Thieves op PS5 kunnen verschijnen! | Xbox One

De MMA-verzekeringswebsite zegt hetzelfde! Je moet er heel voorzichtig mee zijn gebruik van de energiesector Zo voorkom je overbelasting.“Niet-conforme, niet-gerenoveerde installatie. Nalatigheid bij het gebruik van apparaten. Of verlichtingsarmaturen, gevaar, overbelaste stopcontacten… Een op de drie branden is van elektrische oorsprong.”. »

Dus daarom is het zo speel niet met vuur… Sluit de vriezer niet aan op het lichtnet, omdat deze veel meer energie verbruikt dan andere. Hetzelfde geldt voor koelkasten. En het belangrijkste keukengerei.

“Het verbruik van een koelkast is bijna een kwart van het energieverbruik van een huishouden. Dit varieert van 200 tot 500 kWh/jaar.” Angie Group kondigt aan. En met een goede reden! Weet dat zoiets niet het vermogen heeft om te leveren Veel beperkte energie. We vermijden dus om alle grote keukenapparatuur aan te sluiten. Zelfs de magnetron!

Alles wat u moet weten over de energiesector

Pas op voor oververhitting

Er zijn ook stekkerdozen die Vijf verkooppunten. Maar let op! Dit betekent niet dat je al je apparaten erop moet aansluiten! Oh nee! Omdat het gevaarlijk kan zijn.

In feite moet u zich ervan bewust zijn dat de kracht van alle apparaten oververhitting kan veroorzaken. Omdat elke energiesector niveau kan ondersteunen maximale kracht. Zorg er dus voor dat de som van het vermogen van de aangesloten apparaten ruim onder het maximale vermogen van de stekkerdoos ligt. Het is altijd het beste om te stoppen bij twee, drie of vier apparaten.

Een stopcontact aansluiten op een stekkerdoos is een slecht idee!

We doen er goed aan het te onthouden, want het kan gebeuren! Dit is een zeer gevaarlijk idee! Zoals eerder vermeld, is er een limiet die niet mag worden overschreden. Door de ene stekkerdoos op de andere aan te sluiten vergroot je de kans op oververhitting! Zorg er dus voor dat de som van alle apparaten niet hoger is dan 3680 watt om elk risico op overstroom te voorkomen.