Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hezbollah en zijn bondgenoten verliezen hun meerderheid in het parlement

De pro-Iraanse sjiitische beweging en haar politieke bondgenoten slaagden er niet in om de 65 benodigde zetels veilig te stellen in Zondag zijn er parlementsverkiezingen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Kleine electorale schok. De machtige Hezbollah en zijn bondgenoten verloren de meerderheid in het Libanese parlement, zo blijkt uit de definitieve resultaten van de parlementsverkiezingen die dinsdag 17 mei zijn gepubliceerd. De pro-Iraanse sjiitische beweging en haar politieke bondgenoten slaagden er niet in de 65 zetels te behalen die nodig waren om een ​​meerderheid te behouden.

De peiling werd zondag gehouden in een land dat leed onder de ergste sociale en economische crisis in zijn geschiedenis, waarbij het een groot deel van de bevolking, internationale organisaties en vele andere landen de schuld gaf van de corruptie en stagnatie van de heersende klasse, die niet decennia veranderd en om het land te laten zinken.

In deze context behaalden de onafhankelijke kandidaten van de protestbeweging die in oktober 2019 begon en die enkele maanden duurde om het vertrek van de politieke klasse te eisen, goede cijfers, met ten minste 13 kandidaten die het parlement binnenkwamen. Ze moeten zichzelf in de positie van kingmakers plaatsen om de nieuwe regering te vormen.

READ  "In 2024 hebben we niet eens een staat", zei Donald Trump tijdens een bijeenkomst om de strijd om de tussentijdse verkiezingen te lanceren.