Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De overgangsautoriteiten kondigen aan dat ze een staatsgreep hebben verijdeld

Geplaatst in: Gewijzigd :

De overgangsautoriteiten van Mali beweren dat ze in de nacht van woensdag (11 mei) op ​​donderdag (12 mei) een poging tot staatsgreep hebben verijdeld. ” Een kleine groep anti-progressieve officieren en onderofficieren, gesteund door een westers land Hij zou die avond een staatsgreep hebben gepleegd, blijkt uit een persbericht van de financiële autoriteiten op maandag 16 mei 2022.

Volgens onze informatie zijn sinds vorige week ten minste tien onderofficieren en financiële functionarissen vastgehouden op het nationale grondgebied. Andere soldaten zijn actief op zoek naar. In de nacht van 11 op 12 mei is het doel van ” putschisten “Officieel gekwalificeerd” anti-vooruitgang ” Het was ” De dynamiek van financieel herstel doorbreken Ze worden ondersteund door Westers land “.

Om de andere daders die nog op vrije voeten zijn te vinden en ze allemaal voor het gerecht te brengen, kondigt de regering de versterking van de inspecties aan bij de uitgangen van de hoofdstad en bij grensovergangen.

In Bamako, binnen de politieke klasse, zijn sommigen al gekwalificeerd” mysterieus Deze verleiding klap. ” Ik hoop dat het niet zo eindigt De laatste moordaanslag Kolonel Assimi Goïta “Zegt het hoofd van een politieke partij. Ongeveer een jaar geleden overleefde het hoofd van de Malinese Militaire Raad een moordaanslag terwijl hij aan het bidden was in een moskee in Bamako, volgens het officiële verslag dat destijds werd gegeven. Sindsdien is er geen nieuws over de voortgang van het onderzoek.