Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Naties, bezorgd over de verwoestingen van Covid-19, zegt klaar te staan ​​om het land te helpen

“De Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich grote zorgen over de risico’s die het kan veroorzaken COVID-19 Het verspreidt zich meer over het land, vooral omdat de bevolking niet is ingeënt en veel mensen een medische geschiedenis hebben waardoor ze het risico lopen een ernstige vorm van ziekte op te lopen”, zei de hoofdwacht.WereldgezondheidsorganisatieTedros Adhanom Ghebreyesus, tijdens een reguliere persconferentie in Genève.

Voorlopig lijkt het erop dat de autoriteiten van Pyongyang geen gehoor hebben gegeven aan de oproepen van de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie heeft toegegeven dat ze niets anders kan doen dan wachten op groen licht om te helpen.

Vaccinaties, medicijnen en controles

Dinsdagochtend had de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten al gezegd dat hij “uiterst bezorgd” was over de impact van de Covid-19-pandemie op de mensenrechtensituatie in deze geïsoleerde dictatuur. Dr. Tedros merkte op dat de Wereldgezondheidsorganisatie klaar staat om hulp te bieden, of het nu gaat om vaccins of medicijnen, maar ook om tests en andere apparatuur die het Noord-Koreaanse gezondheidssysteem mogelijk mist en die zeer snel kan verslechteren. Er werd ook een aanbod gedaan aan Eritrea, het enige andere land dat nog niet was begonnen zijn bevolking te vaccineren.

Maria Van Kerkhove, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de strijd tegen Covid-19 binnen de organisatie, drong van haar kant aan op het feit dat – in tegenstelling tot een zeer wijdverbreide mythe – Variabele Omicron Het virus dat Covid geeft is niet “goedaardig”. Omicron en al zijn varianten kunnen het volledige spectrum van Covid-19 veroorzaken: van asymptomatische tot zeer ernstige en zelfs dodelijke vormen.

READ  WHO waarschuwt Covid-19: BA.2 'is het meest besmettelijke type dat we tot nu toe hebben gezien'

“Serieuze gevolgen”

“Recente beperkingen, waaronder het strikt isoleren van mensen en nieuwe bewegingsbeperkingen, zullen ernstige gevolgen hebben voor degenen die al moeite hebben om in hun basisbehoeften te voorzien”, zegt Elizabeth Throssell, een woordvoerster bij het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten. Rights, tijdens een briefing van de Verenigde Naties in Genève.

De Hoge Commissie moedigde de Noord-Koreaanse autoriteiten aan om ervoor te zorgen dat “de maatregelen die worden genomen om de epidemie te bestrijden, onontbeerlijk, evenredig, niet-discriminerend, in de tijd beperkt zijn en de internationale mensenrechtenwetgeving respecteren”, benadrukte mevrouw Throssell. Ze herhaalde ook de oproep van Hoge Commissaris Michelle Bachelet aan de internationale gemeenschap om de sancties tegen Pyongyang te versoepelen om “humanitaire noodhulp en COVID-gerelateerde hulp te vergemakkelijken”.

Voorlopig dodental 56

“We moedigen de DVK-autoriteiten aan om dringend met de Verenigde Naties te spreken om humanitaire kanalen te openen” en “de terugkeer van internationaal personeel van de Verenigde Naties en andere organisaties in de Noord Koreazodat we hulp kunnen krijgen aan de meest kwetsbaren en aan degenen die in landelijke en grensgebieden wonen”, voegde mevrouw Throssel eraan toe.

En ondanks de wijdverbreide opsluiting bereikte het dodental maandagavond 56, meldde het officiële Central News Agency, met meer dan 1.483.060 gevallen van “koorts” en 663.910 mensen die werden behandeld. Het gezondheidszorgsysteem van Noord-Korea stond vorig jaar op 193 van de 195 landen in een onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd door de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten. De staatsziekenhuizen zijn slecht uitgerust, met weinig intensive care-afdelingen. Volgens deskundigen heeft het land geen remedie voor Covid-19 en heeft het niet de capaciteit om zijn bevolking op grote schaal te testen.

READ  De aarde houdt nu een "ongekende" hoeveelheid warmte vast