Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het ziekenhuis nadert met grote voorzichtigheid de achteruitgang van de intensive care

“We zijn nu rustiger nadat de climax voorbij is, de afdaling is begonnen, Vincent Pereo, hoofd van de intensive care van het Lyon Sud Hospital, verheugt zich erover dat veel van de 62 open bedden – vergeleken met 27 in normale tijden – de afgelopen dagen leeg zijn gebleven. Het is nog steeds een stuk minder stressvol dan de klim waarbij je nooit weet waar het zal eindigen … ” De vergelijking is echter niet eenvoudig voor het ziekenhuis, terwijl de achteruitgang ten slotte overal in Frankrijk duidelijk lijkt te zijn, na enkele weken van recessie, met 5.005 Covid-19-patiënten in intensive care-diensten in 8. Mei, gestegen van 6.001 op het hoogtepunt van de derde golf op 27 april.

We moeten niet te snel gaan met reorganiseren en ook niet te langzaam, zoals we horen van doktoren, die voor een dilemma staan ​​dat enigszins verschilt van het dilemma dat naar voren kwam uit de vorige crisis. Te vroeg sluiten van extra bedden voor Covid-19 riskeert overweldigd te worden door een herstel van de pandemie, maar te langzaam gaan vertraagt ​​de hervatting van de activiteit die de afgelopen maanden is geannuleerd voor operaties van andere patiënten.

Met dit feit dat dit derde tij in het teken van onzekerheid wordt geplaatst. Hoe ver zal het aantal patiënten gaan en in welk tempo? Zou je stoppen op een plateau? Wat zullen de gevolgen zijn van de verschillende stadia van desintegratie, die begonnen toen het aantal Covid-patiënten in ziekenhuizen veel groter was dan aan het einde van de eerste of tweede golf? Zullen de effecten van vaccinatie en goed weer voldoende zijn om herstel te voorkomen?

READ  5 eenvoudige en effectieve oefeningen om buikvet te verliezen
Lees ook Covid-19: Uit angst voor een vierde golf deze zomer roept de Wetenschappelijke Raad iedereen op om de uitvoerende autoriteit te waarschuwen en te waarschuwen

In gebieden die ernstig door deze derde golf zijn getroffen, is voorzichtigheid geboden. “In Lyon Sud begonnen we verlegen vijf bedden te bevriezen.” Professor Perio legt uit. Als het bed leeg is, wacht de service achtenveertig uur, zodat het personeel het indien nodig opnieuw kan gebruiken. Het is afgelopen week eindelijk gelukt om tien gezinnen te sluiten. Maar deze achteruitgang zal niet zo snel mogelijk plaatsvinden [le] Geloven, Bepaalt. We houden patiënten wat langer vast om ze er onder betere omstandigheden uit te krijgen, totdat ze beter gesetteld zijn. ” Uitgangen versnelden tot het maximum tijdens de uitbraak.

‘Het is te vroeg om iets te ontwapenen.’

“De daling versnelt,” Jean-Yves Graal, hoofd van het regionale gezondheidsagentschap Auvergne Rhone-Alpes, stelde zich gerust. Het aantal van 862 patiënten op de intensive care op zijn hoogtepunt in de regio (van wie 65% Covid-19 had) daalde op 20 april tot 802 vanaf 7 mei (58% met Covid-19). “Maar we gaan heel voorzichtig te werk, het is niet ‘sporadisch’, het is een slimme combinatie waarin we werken om de reanimatiemogelijkheden geleidelijk te verminderen en tegelijkertijd het personeel te onderhouden. [par d’autres établissements et services] Zolang we het nodig hebben. “ De massale programmering van chirurgische activiteiten bij andere patiënten, vrijgegeven op 6 april, Klasse A, is verlaagd tot een niveau van ongeveer 50% en zal naar verwachting de komende week rond de 20% stijgen.

READ  Wat zijn de langetermijneffecten van vaccins die gebruikmaken van messenger-RNA-technologie?

U heeft 63,87% van dit artikel te lezen. De rest is alleen voor abonnees.