Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Bretonse ziekenhuizen degenen opvangt die om medische redenen zijn geëvacueerd

Hoe Bretonse ziekenhuizen degenen opvangt die om medische redenen zijn geëvacueerd

Op het mededelingenbord van het verplegende personeel, op de multifunctionele intensive care van het La Cavalli Blanche Ziekenhuis, in het Regionaal Universitair Ziekenhuis (CHRU) in Brest, de wit-groene sjaal “Go the Greens”, met verbluffende kleuren de beroemde voetbalclub Saint-Etienne. Hieronder staat een woord: “ Dank u, beste vrienden, de doktoren, verpleegsters, verpleegsters, ambtenaren en huishoudsters voor het terugbrengen van mij op het levenspad, ik ben u veel verschuldigd en zal u nooit vergeten. Kinavo. » De kaart vermeldt de woonplaats van een patiënt die afkomstig was uit Rouen, in de Auvergne, Rhone-Alpes, en die naar Bretagne werd overgebracht.

Veel andere berichten Deze bekentenis getuigt. Misschien waren degenen die door “Evasun” werden gestuurd voor “medische evacuatie” het meest invloedrijk. Ze slapen in Straatsburg, Compiègne, Nice of Parijs, in een alarmerende situatie worden ze, vaak na enkele dagen, wakker in Brest, Lorient, Quimper, Rennes of zelfs Van, ver van hun families.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Covid-19: Ziekenhuis nadert stagnatie op de intensive care met uiterste voorzichtigheid

“De situatie is nog steeds gespannen met Covid, vooral vanwege de beperkingen die zijn opgelegd aan bezoeken, maar voor de” voortvluchtigen “En de Het is ingewikkelder. We vergeten ook dat het nodig is om ons voor te bereiden op de terugkeer en de terugkeer naar het thuisland in hun thuisregio, en dit wordt vaak gemedicaliseerd. ”Legt Jean-Marie Tonelier uit, anesthesist en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp en intensive care van de CHRU in Brest. Patiënten kunnen maximaal twee maanden van huis zijn en moeten bij terugkeer worden opgevolgd, soms opnieuw in de medische dienst of in nazorg en revalidatie.

READ  Omicron : risico op de voir exploser le nombre de cas de Covid longs avec ce variant ?

‘Een zwart gat vullen’

Er is een e-mailbox ingericht zodat gezinnen berichten kunnen achterlaten, die vervolgens worden verzameld in een notitieboekje, op papier, met foto’s, en service en personeel kunnen bieden, zodat de patiënt het kan meenemen. “Om het zwarte gat te vullen, Zegt Dr. Laetitia Bodines. Covid-patiënten missen vaak een dag of zelfs meerdere dagen een beetje wanneer hun sonde wordt verwijderd, vooral als ze van ver komen. “

Brest Hospital CHRU ontvangt op maandag 3 mei negen andere patiënten met SARS-CoV-2 op de intensive care, waaronder Rapasan, een medische terugkeer uit Kameroen, en 16 post-spoedeisende geneeskunde. Deze dienst is zojuist ontvangen door de laatste persoon die medisch van de schoof is geëvacueerd. En in kamer 123 voegde hij zich bij, Jean-Pierre Gamba begon een lange tijd te vinden. “Het is lang geleden dat ik mijn familieleden heb gezien. Ik ben ook niet verhuisd. Het is gewelddadig, ik heb black-outs en ik moet weer lopen. Mag ik ook dicht bij mijn kinderen en kleinkinderen komen. nog steeds te ver voor hen. “En de Dit boeit de patiënt die uit Compiègne kwam. De zeventigste wist niet wanneer en hoe hij gewond raakte. Bij zijn aankomst op 23 april in Bretagne kon Jean-Pierre Gamba een deel van zijn familie zien in “Visio”, om 1 uur.hij is Mei.

U heeft nog 64,12% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.