Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Artsen klagen “politieke” misinformatie aan in plaats van “gezondheid”.

Artsen klagen “politieke” misinformatie aan in plaats van “gezondheid”.

Emmanuel Macron – Guillaume Horcajuelo / AP / SIPA

Al meer dan een jaar betreden wetenschappers de politieke sfeer. Twintig van hen, doktoren en onderzoekers, bekritiseren deze keer Het ontmantelingsplan van de uitvoerende macht, In een column die zaterdagavond is gepubliceerd
Op de website voor JDD. Ze betreurden de geleidelijke opheffing van de door de regering geplande beperkingen
Confrontatie met Covid-19 Of ‘het wordt eerder geleid door politieke plannen dan door een gezondheidsdoel’.

Ze benadrukten dat “volgens het Pasteur Instituut alleen een optimistisch scenario het mogelijk maakt om een ​​epidemisch herstel tijdens de zomer te voorkomen.” Ze stellen ook dat de Wetenschappelijke Raad op 21 april bevestigde dat de gezondheidssituatie “zorgwekkend” blijft.

Artsen hebben er spijt van dat ze geen doel hebben bereikt

In plaats van een doel te formuleren dat bereikt zou moeten worden, zoals minimaal 5.000 nieuwe gevallen per dag (…), formaliseren de presidentiële proclamaties de “noodrem” of “herinperking”, vastgesteld op 400 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners, in tegenstelling tot de vorige 250 En gekoppeld aan vage criteria zoals “een plotselinge toename van de infectiegraad” of “de dreiging van verzadiging van diensten”.

“We zijn getuige van de formalisering van de overgang van effectief beheer naar passief beheer van de epidemie. Dit is een gewaagde weddenschap, met een bijzonder hoge drempel en die de bewakingsdoelen niet haalt”, vervolgden de ondertekenaars, waaronder spoedartsen, huisartsen en onderzoekers.

Ze pleiten voor een “nieuw nationaal protocol”.

Na een jaar van ontbering streeft Frankrijk ernaar een bevredigend leven te hervatten. Maar dit kan alleen op wetenschappelijke gronden worden gedaan, “zoals ze opnieuw zeggen, waarin wordt opgeroepen tot” de creatie van een nieuw nationaal protocol, dat precieze drempels vaststelt, automatische procedures in gang zet en van tevoren wordt bepaald en besproken. ” virus, is het niet langer nodig dat we behandeld moeten worden. Ontkennen of magisch denken, of maak ziekte en de gevolgen ervan onzichtbaar ‘, oordeelden deze specialisten.

Ondanks het aantal dagelijkse gevallen dat nog steeds hoog is en het hoge aantal patiënten in ziekenhuizen, is de regering bezig met het geleidelijk opheffen van de beperkingen in het licht van Covid-19, met winkels, culturele locaties en culturele locaties die met name op 19 mei heropenen. Terrassen.770

Betrokken

READ  Een verlamde vrouw kan dankzij kunstmatige intelligentie voor het eerst sinds jaren ‘spreken’