Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee onderzoeken tonen aan dat SARS-CoV-2 niet van de zon houdt!

Zonlicht kan een beschermend effect hebben tegen Covid-19. Dit is wat twee recent gepubliceerde onderzoeken suggereren. De eerste merkt op dat het sterftecijfer afneemt in regio’s met een hoge blootstelling. De tweede toont een bijzonder effectieve inactivering van het coronavirus door blootstelling aan zonlicht.

Goed nieuws voor wie graag geniet Soleil Vooral de blootstelling aan UVA-stralen nam toe, goed voor 95% van Ultraviolet licht Dat krijgen we van de zon – het kan het aantal sterfgevallen door Covid-19 helpen verminderen. Dit is wat Onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh (Schotland) kondigt vandaag aan na vergelijking van sterftecijfers met niveausUV In bijna 2.500 provincies in de Verenigde Staten tussen januari en april 2020. Frequente analyses in Engeland en Italië lijken dit te bevestigen. Maar de observationele aard van de studie sloot nog steeds een uitkomst van de oorzaak-gevolg-relatie uit.

Effect Vitamine D? Nee, zeggen de onderzoekers. Omdat ze ervoor zorgden om zich te concentreren op gebieden met onvoldoende UV-straling Vitamine D Aanzienlijk in het lichaam.

Opmerking ter verduidelijking

Onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh kwamen met een andere hypothese. Bij blootstelling aan zonlicht komt stikstofmonoxide vrij – Stikstofmonoxide (Nee) – door de huid. Laboratoriumonderzoeken hebben echter al aangetoond dat dit de potentie kan verminderen SARS-CoV-2 Verantwoordelijk voor het terugkeren van Covid-19.

Deze resultaten kunnen ook verband houden met het feit – dat dezelfde onderzoekers in het verleden hebben aangetoond – dat verhoogde blootstelling aan zonlicht verband houdt met een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, met Arteriële druk minimum. Hoewel bekend is dat hartziekte A. Risicofactoren voor Covid-19.

Misschien moet dit worden gezien als een link naar het werk dat onlangs is gepubliceerd door Onderzoekers van de Universiteit van Californië (Verenigde staat). Ze melden dat blootstelling aan de zon het in de praktijk mogelijk heeft gemaakt om het coronavirus dat verantwoordelijk is voor Covid-19 acht keer sneller te deactiveren dan modellen hadden verwacht. Misschien dankzij de onbekende werking van UVA-stralen, met name …

Zullen de zon en hitte het Coronavirus doen verdwijnen?

Volgens een recente Braziliaanse studie bereikt de transmissietemperatuur 25 graden SARS-CoV-2 Verlaag aanzienlijk. Verder stabiliseert het. De de hitte Het zou ons dus kunnen helpen het aantal gevallen te verminderen, maar zonder ons collectieve gedrag zou het de epidemie niet kunnen stoppen.

Artikel door Julian Hernandez gepubliceerd op 05/08/2020

We hopen allemaal dat de epidemie vanzelf zal verdwijnen en een verre herinnering zal worden. Hierover bestaat echter veel onduidelijkheid. Als we een bestand kunnen plaatsen Uithangbord Categorische toespraken van geleerden, die bevestigen dat de tweede mysterieus hij is Van “sciencefiction”, We kunnen ons afvragen welke rol de komst van zomertemperaturen kan spelen in de epidemie. nieuw Een Braziliaanse studie Ze suggereert dat het ons kan helpen. Zonder hen zou het echter geen wonder werken. Collectieve barrièremaatregelen.

READ  psychologie. Alles gehaast doen: wat is voorschot?

Tot 25 graden kunnen hogere temperaturen het aandrijfsysteem verlagen

We weten het, bedankt Uitstekend artikel Afkomstig van Florian Guthier, een koude en droge omgeving, of erg warm en vochtig, heeft de voorkeur Virusoverdracht griep. naar mij VerkoudheidsvirusEen koude, droge omgeving lijkt de belangrijkste omgevingsfactor te zijn die de mogelijkheid van infectie ondersteunt virus Verkoudheid, die vaak wordt veroorzaakt door milde coronavirussen. Dus dat kunnen we aannemen SARS-CoV-2 Hij laat ons deze zomer met rust. Als hij ons wat verlichting zou kunnen bieden, zou hij waarschijnlijk niet op eigen kracht stoppen met handelen.

In een recente Braziliaanse studie merkten onderzoekers op dat elke toename 1 is Celsius, Van 16,8 naar 25,8 graden, verminderde de transmissie van SARS-CoV-2 met 4% per score in steden in het weer subtropisch. Verder stabiliseert de transmissiesnelheid. We kunnen dus hopen op een lichte temperatuurstijging om de overdracht van SARS-CoV-2 deze zomer te beperken, zelfs als wat in deze studie wordt waargenomen slechts een associatie is en een breed scala aan klimatologische factoren varieert tussen subtropische steden in de regio. Brazilië En Franse steden. We hoeven dus niet overal op te wedden. Sociale afstand nemen en barrière-gebaren zullen essentieel zijn.

Het belang van sociaal afschrikkende gedragingen

Zoals we hebben gezien, als we kunnen hopen op een beetje hulp van de hitte in vergelijking met alles wat we weten over andere coronavirussen en wat studies hier en daar, zouden we geen wonderen van hen moeten verwachten. Om de epidemie te blijven stoppen, is het noodzakelijk om in gedachten te houden dat de beste manier om de overdracht van het virus te beperken is Afstand nemen van anderenWas uw handen regelmatig, hoest in uw ellebogen en draag op de juiste manier een masker.

Dag na dag verrast dit nieuwe virus ons, niet altijd op een positieve manier. Nederigheid tonen bij het bedenken van de slechtst mogelijke scenario’s lijkt de juiste oplossing te zijn. Ten slotte zou het een goed idee zijn om al deze inspanningen te herhalen in de strijd tegen een dreigend gevaar: Klimaatverandering. Als we niets doen, is het dringend nodig om eindelijk actie te ondernemen om gelijke tred te houden met de komende ramp.

READ  Occitanie: De tijgermug is terug, zoek uit of jouw stad een kolonie is

Coronavirus: verdwijnt de epidemie met de komst van zonnige dagen?

Aan de overkant Celine Delouzarch Op 17-03-20

De komst van zonnige dagen betekent meestal het einde van de seizoensepidemie griep. Zou het Sars-Cov-2-virus, dat op dezelfde manier wordt overgedragen, op natuurlijke wijze kunnen verdwijnen door warmte? Niets is minder zeker, hoewel onderzoekers denken dat de verspreiding ervan drastisch kan worden verminderd.

Op 10 februari kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat: In april of in april doodt hitte dit type virus over het algemeen [du Covid-19] Een valse voorspelling zoals we die vandaag zien met een explosie van gevallen over de hele wereld, maar dat weten we griep Het is bijvoorbeeld een seizoensgebonden fenomeen, de komst van de lente heeft het aantal gevallen sterk verminderd. Daarnaast stellen we vast dat Covid-19 zich in landen minder snel lijkt te verspreidenZuidelijk halfrond, Zoals Afrika.

Verminderde immuniteit en opsluiting: waarom de winter de verspreiding van virussen bevordert

Deze situatie houdt verband met verschillende verschijnselen die verband houden met de aard van het virus en ons gedrag. ” Allereerst de griep Het lijkt beter te gedijen bij koud, droog weer en minder vaak Licht ultraviolet », Wijst op Jeremy Rossman, hoogleraar virologie aan de Universiteit van Kent (VK), op de site Gesprek. Ten tweede, dagenwinter Korter leidt tot lagere niveaus van vitamine D en melatonine, wat de werking van ons systeem kan beïnvloeden immuunsysteem. Ten slotte brengen we meer tijd binnenshuis door met andere mensen, wat de kans op verspreiding van het virus vergroot. Een studie gepubliceerd in 2013 in PLoS één Er wordt gesuggereerd datlucht Een droge winter (buiten of binnen) schaadt de efficiëntie slijm De neus die vreemde voorwerpen filtert, zoals virussen of bacteriën.

48% vermindering van Covid-19-infecties in de zomer?

Maar kunnen we het griep- en het SARS-CoV-2-virus vergelijken? De wijze van overdracht (via microdruppels bij niezen) is in ieder geval identiek. Bij warm weer hebben deze druppels echter de neiging sneller te verdampen, wat de transmissie beperkt. Een studie van de Beihang University of China werd gepubliceerd op 3 Maart 2020 Op de wetenschappelijke site SSRN Modellering van patiëntcommunicatie in grote Chinese steden doorsneden met meteorologische gegevens. En concludeert. ” De hoge temperatuur en hoge relatieve vochtigheid verminderen de overdracht van COVID-19 aanzienlijk Onderzoekers schatten de snelheid van voortplanting (merk op Virale infectieVerwacht wordt dat het tussen maart en juli met 48% zal dalen. Maar pas op: de hitte doodt het virus niet en Het verhindert niet dat het zich verspreidt : Het vertraagt ​​gewoon zijn voortgang.

READ  Kwallen en stormen.. de huidige zeetemperatuur zal waarschijnlijk koude rillingen veroorzaken

Hitte zal het Coronavirus niet doden

Werkelijk, ” We weten momenteel heel weinig over dit nieuwe virus om te voorspellen welke veranderingen het zal zien afhankelijk van de weersomstandigheden Tempers David Heymann, uit London School of Hygiene and Tropical Medicine, Ter plekke National Geographic. Epidemie Mers-CoV, Ook gerelateerd aan het Coronavirus, begon het in september 2012 in het Koninkrijk Saoedi-Arabië, toen de temperaturen hoog waren en nooit helemaal stopten omdat er van tijd tot tijd sporadische gevallen werden geregistreerd.

En als de gevallen van Covid-19 lager lijken te zijn in Afrika, kan dit te wijten zijn aan een slechte detectie van het virus of aan ouderen, De meest kwetsbareZe zijn in de minderheid, stelt Etienne Decroly, onderzoeksdirecteur bij CNRS, die hem interviewde. LCI. Bovendien is er op dit moment een intense verspreiding van het virus in Europa, met name in het winterseizoen Het is nog nooit zo lief geweest En vochtig.

Kortom, het is beter om niet alleen op de komst van zonnige dagen te vertrouwen om van richting te veranderen. Vandaar de inperkingsmaatregelen die door de regeringen zijn aangekondigd en waarvan we hopen dat ze zo kort mogelijk zullen voortduren. Donald Trump gelooft nog steeds in hem, ook al verandert hij zijn verwachtingen. Op maandag 16 maart kondigde de Amerikaanse president aan dat de epidemie zal voortduren tot ” Juli, augustus of iets dergelijks Is het tijd om in november herkozen te worden?

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?