Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

weervoorspelling. Na hevige wind, stortregens en onweersbuien die maandag worden verwacht in Cote D’or?

Hevige wind waait deze zondag in Cote D’or Toen het gele ontwaken vanmiddag begon, werden om 11 uur stormen met een snelheid van 78 km / u geregistreerd in Seurre in Côte d’Or, zoals BFC weersvoorspelling. De Saône-vallei wordt bijzonder getroffen, zelfs als de winden sterk blijven over het grootste deel van de Côte-d’Or, vooral in Dijon, waar Météo France windstoten tot 80 km / u aankondigt.

‘S Avonds zullen de stormen nog steeds hevig zijn: tot 75 km / u over een half gebied van Côte d’Or. De temperaturen zullen nog steeds erg goed zijn, met een verwachte 21 ° C in Dijon en 22 ° C in Bonn of Chatillon. In de Haute Côte-d’Or kan er echter wat regen vallen, ook al blijft het volgens Météo France schaars.

De nacht zal echter meer regenachtig zijn: het hele gedeelte zal te maken krijgen met verspreide regenbuien. De winden zullen ook in intensiteit hervatten: tot 85 km / u aan de Nolai-kant en 75 km / u aan de Dijon-kant.

Een grote regenachtige aflevering op maandag

Na de wind en regen. Maandag zou bijzonder regenachtig moeten zijn in het oosten van Bourgondië en over een groot deel van Franche-Comté. Op dit moment “moeten de belangrijkste accumulaties nog worden gelokaliseerd”, merkt Météo BFC op, maar we kunnen verwachten dat we binnen 24 uur meer dan 50 mm water zullen bevatten. In Côte-d’Or zal het zuidoostelijke deel van de provincie ’s ochtends worden getroffen door stormachtige regenbuien, inclusief Beaune, Dijon of Seurre, en het hele gedeelte, behalve een deel van de Haute Côte-d’Gold, zal te lijden hebben onder regen. De wind zal ’s ochtends nog aanwezig zijn (met windstoten tot 60 km / u richting Vito) en dan’ s middags erg zwak.

READ  ARS stelt: "Er zijn geen gevallen van overbesmetting van het virus in het gebied van Bacalan"

Météo France plaatst ook een gele “onweersbui” -waarschuwing in het departement. Volgens het laatste bericht begint het van 3 uur ’s ochtends tot 6 uur’ s ochtends.

De temperaturen zullen ook dramatisch dalen: 14 ° C op zijn best in het zuidoosten gedurende de dag, en bereikt 17 ° C nabij Montbard of Chatillon-sur-Seine in de middag.