Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ibuprofen zal uw Covid-19-infectie uiteindelijk niet verergeren

Ibuprofen zal uw Covid-19-infectie uiteindelijk niet verergeren

“Het gebruik van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) is niet geassocieerd met een verhoogde mortaliteit of risico op Covid-19.”Dit besluit met het uitgebreide onderzoek van de Britse gezondheidsautoriteiten, dat in het medische tijdschrift is gepubliceerd Lancet Reumatologie Het heeft 72.000 patiënten.

“We hebben nu duidelijk bewijs dat NSAID’s veilig kunnen worden gebruikt bij patiënten met Covid-19.”De hoofdauteur van de studie, professor Ewen Harrison (Universiteit van Edinburgh), gaf commentaar in een verklaring.

NSAID’s worden over de hele wereld op grote schaal gebruikt in verschillende situaties, van milde pijn tot de behandeling van chronische ziekten., Zoals reumatoïde artritis. “Veel mensen zijn van hen afhankelijk voor het uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden.”Herinnert de onderzoeker eraan.

NSAID’s zijn een familie van ontstekingsremmende geneesmiddelen die op grote schaal door het grote publiek worden gebruikt voor koorts die gepaard gaat met pijn. Het bevat met name ibuprofen (een actief ingrediënt in veelgebruikte medicijnen, zoals Nurofen of Advil) of ketoprofen.

‘Er is geen fundamenteel verschil’

De auteurs van het onderzoek onderzochten gegevens van 72.000 Covid-patiënten die tussen januari en augustus 2020 werden opgenomen in 255 gezondheidscentra in Engeland, Schotland en Wales. Hiervan namen 4.211 NSAID’s (voornamelijk ibuprofen) vóór opname in het ziekenhuis.

Volgens de studie was het sterftecijfer vergelijkbaar bij patiënten die NSAID’s gebruikten en degenen die ze niet gebruikten (30,4% en 31,3%).

Daarnaast, “Toen we het ziekenhuis binnenkwamen, merkten we geen significant verschil tussen de twee groepen wat betreft de ernst van de toestand van de patiënt.Schrijf onderzoekers.

Ze erkennen echter dat er bepaalde grenzen zijn aan hun werk. Onder hen het feit dat we niet weten hoelang patiënten NSAID’s hebben gebruikt, noch of ze ze langdurig hebben ingenomen voor chronische ziekten of soms voor voorbijgaande pijn.

READ  Covid-19: Wat te onthouden van de nieuwe voorspelling van het Pasteur Instituut

WHO-aanbeveling

Aan het begin van de Covid-pandemie ontstonden zorgen over NSAID’s. Ze werden gevoed door het feit dat deze familie van geneesmiddelen ook wordt verdacht van verergering van infecties, vooral bacteriële.

Het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen (ibuprofen, cortison …) kan de infectiefactor verergeren. Over Covid tweette de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Ferrand in maart 2020 en adviseerde om bij koorts de voorkeur te geven aan paracetamol.

In het proces adviseerde de WHO dat mensen met symptomen die vergelijkbaar zijn met die van COVID-19, ibuprofen niet zonder recept zouden gebruiken voor zelfmedicatie.

Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) bevestigd“Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat ibuprofen in verband brengt met de verslechtering van COVID-19.”