Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het wordt erger voor AMD Ryzen-CPU’s

Microsoft en AMD beloofden de Ryzen CPU-prestatieproblemen in Windows 11 aan te pakken… maar sindsdien zijn ze erger geworden.

Windows 11 en AMD is momenteel een ingewikkeld verhaal. We hebben je onlangs verteld over een bestand Let op de prestaties Gevonden in Windows 11-videogames door sommige Ryzen CPU-gebruikers. Microsoft en AMD hebben beloofd zo snel mogelijk een update te onderzoeken en te publiceren… Technische plek. Niet alleen de laatste Update Geschiedenis zou het probleem niet oplossen, maar het zou het erger hebben gemaakt.

AMD-gebruikers verwachten Update 12 oktober Corrigeert de tekortkomingen van de originele versie. En als sommige compatibiliteitsproblemen zijn opgelost, verandert er niets in de goede richting aan de kant van Ryzen-processors. Dit is in ieder geval de mening van de gespecialiseerde site TechPowerUP (TPU) die de gevoelens van gebruikers bevestigt.

Een punt van zorg dat in het laatste persbericht van Microsoft wordt genoemd, was de L3-cachelatentie, die hoger zal zijn dan verwacht. TPU heeft Deze analyse bevestigd Aan het einde van een uitgebreide test. Ze geven een voorbeeld van de Ryzen 7 2700X, waarvan de latentie rondzweeft 10 ns Onder Windows 10. Aan de andere kant, in de eerste versie van Windows 11, nam de latentie toe tot 17 ns. En na deze laatste update is ze eerlijk gezegd Het explodeerde en overschrijdt nu 30 nanoseconden.

Anderzijds is er niets nieuws, namelijk de verdeling van de belasting over de verschillende kernen. Dus ook dit aspect wordt niet gecorrigeerd. We kunnen ons in ieder geval goed voelen dat het niet erger is geworden.

READ  Apple iPad Air 5-test: M1-vermogen in voorkeursmodel

Hoe ga ik terug naar Windows 10?

Terwijl we wachten tot het probleem voor eens en voor altijd is opgelost in een toekomstige update, is het voor de meest veeleisende AMD-spelers beter om Vertraagde overstap naar Windows 11. Maar als je deze actie al hebt ondernomen en ook prestatieproblemen hebt, kom je misschien in de verleiding om dit te doen Ga de andere kant op. Gelukkig is deze manipulatie mogelijk, op voorwaarde dat je recent Windows 11 hebt geïnstalleerd. Nieuwe gebruikers hebben zelfs een bestand 10 dagen vertraging Om terug te keren naar de vorige installatie als u niet tevreden bent.

Om dit te doen, is de bediening heel eenvoudig. Als je nog op tijd bent, begin dan met het openen van het menu Instellingen (Instellingen). Zoek vervolgens het menu Systeem In de zijbalk of centrale pictogrammen, afhankelijk van uw versie van Windows. Dan klikken Herstel (Herstel). Dit menu zou normaal gesproken een optie moeten bevatten flits terug; Je hoeft er alleen maar op te tikken en je te laten leiden.

Er zijn echter een paar dingen die u moet weten voordat u begint. Zorg ervoor dat u om te beginnen Ontdek welk wachtwoord u gebruikt in Windows 10. Dit kan afwijken van uw Windows 11-wachtwoord als u dit op dit moment hebt gewijzigd; Je zult hoe dan ook Noodzakelijk om toegang te krijgen tot uw oude systeem ! Pas op dat u niet vast komt te zitten. Houd er ook rekening mee dat alle wijzigingen die sinds de upgrade zijn aangebracht, geannuleerd. Dit omvat iedereen Instellingen systeem, maar ook elk systeem Software die u in de tussentijd ging installeren.

READ  Waarom de komst van Chrome 100 en Firefox 100 het internet doet schudden?