Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vrouw werd bijna gedood door een meteoor die in haar bed neerstortte nadat ze door het plafond was gebroken

Stel je voor: je ligt veilig in bed en plotseling gaat er een meteoor over je oppervlak om vlak naast je hoofd te landen, waardoor je je in een oogwenk realiseert hoe het leven aan een zijden draadje hangt! Dat is precies wat er gebeurde met Ruth Hamilton uit Golden, British Columbia. Ze zegt dat haar hond haar een paar seconden wakker maakte voordat een stuk van ongeveer 1 kg het oppervlak kruiste en een paar centimeter van haar kussen belandde.

Misschien heeft zijn hond zojuist zijn leven gered! Volgens een Canadese televisiezender wereldnieuwsHet is een stuk meteoor dat eerder in de nacht van 3 oktober de hemel verlichtte. De ontdekking werd vervolgens bevestigd door een team van experts van de Western University in Ontario (Canada).

« Alles in het verhaal was consistent met een meteorietval, en het feit dat deze prachtige vuurbal rond dezelfde tijd verscheen, maakte het een heel duidelijk geval. Peter Brown, hoogleraar astronomie aan de Western University, zei in: CBC.

1 op 1.600.000 “kans”

Dit incident brengt ons terug bij de vraag: wat zijn de risico’s om door een meteoriet te worden gedood? Zoals je je kunt voorstellen, is het antwoord hierop niet eenvoudig, omdat gebeurtenissen zeldzaam zijn. In 2014 publiceerde Stephen A. Nelson, hoogleraar aardwetenschappen aan de Tulane University, echter: artikel Na het maken van de moeite om de kansen van een dergelijke gebeurtenis te berekenen. Hij schatte het risico op overlijden door een lokale inslag van een meteoriet, asteroïde of komeet op 1 op 1.600.000. Met andere woorden, het risico is erg laag, hoewel groter dan de kans op het winnen van de EuroMillions-jackpot (1 kans op 139.838.160).

READ  WhatsApp is vanaf 1 november niet beschikbaar op sommige smartphones

Als het geluk in dit geval uiteindelijk besluit om volledig in het voordeel van Hamilton te werken, kostte een meteoriet die dezelfde soort verpletterende intrede deed (vrij letterlijk) Ann Hudgens zijn leven in 1954, de eerste bekende persoon die werd geraakt door een meteoriet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het genoemde stuk 4 kg weegt. Maar net als bij Hamilton was het dak van Hudgens’ huis niet voor niets, want hij remde het lichaam hard af voordat hij de dij raakte. Maar ze had minder geluk dan Hamilton, maar ze was zwaar gekneusd.

Links: Het meteorietfragment achtergelaten in het dak van Ruth Hamilton. Midden en Rechts: Het ding op zijn bed. © Wereldnieuws

Wat dacht je van dat stuk ruimterots dat is uitgenodigd in het huis van een vreemde? Hamilton zegt dat ze van plan is het te houden, nadat Brown en zijn team het in detail hebben onderzocht. ” Ik heb me nog nooit in mijn leven bang gevoeld “,” aankondigen naar mij Internationaal nieuws. “Ik wist niet wat ik moest doen, dus belde ik 112 en toen ik met de arbeider sprak, draaide ik mijn kussen om en zag een steen tussen twee kussens glijden. ».

van een meteoriet

« Het was als een explosie. Dus ik sprong uit bed, en toen ik terugkwam zag ik een gat in het plafond Hamilton zei: wereldnieuws. « Ik rilde als een blad. […] Je slaapt volledig en veilig, denk je, in je bed, en zou kunnen worden weggevaagd door een meteoor, zo lijkt het ».

Na zijn oproep werd er onmiddellijk een politieagent gestuurd om het te onderzoeken. Die laatste vermoedde in eerste instantie dat het om een ​​wrak ging van een bouwplaats op een nabijgelegen snelweg. ” Telefoongesprek (bouwplaats) Ze zeiden dat ze geen explosie hadden veroorzaakt, maar ze zagen een gloed in de lucht en op dat moment ontdekten we dat het een meteoriet was. zegt Hamilton. Volgens astronomen maakt het inderdaad deel uit van een meteorenregen die eerder op de nacht plaatsvond.

READ  De Call of Duty-gemeenschap is verontwaardigd over het stilzwijgen van ontwikkelaars over SBMM

Een video geplaatst door Global News over het evenement: