Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het wereldwijde minimumbelastingverdrag: 7 vragen om te begrijpen

afwijking – De G7-landen zijn het eens geworden over een minimaal globaal vennootschapsbelastingtarief van 15% en een hervorming om belastingontduiking door digitale giganten aan banden te leggen.

Deze zaterdag werd deze overeenkomst aangekondigd Het is bedoeld om de digitalisering van de economie en belastingwebreuzen billijker in overweging te nemen. Het is een echte revolutie die op komst is met een grondige herziening van de internationale belastingregels die van toepassing zijn op grote bedrijven, sommige uit de jaren twintig. Deze hervorming werd vier jaar lang besproken in 138 landen, onder auspiciën van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. . Het bereiken van een overeenkomst tussen de G7-landen (de Verenigde Staten, Canada, Japan, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië) was een cruciale stap.

Belastinghervorming hangt af van tweekolommenDe eerste legt de sleutels uit voor het verdelen van nieuwe belastingen over de verschillende landen waar multinationale ondernemingen geld verdienen. De tweede stelt een wereldwijde minimumbelasting vast met als doel de race naar financiële dumping te stoppen. De G7-landen kwamen op zaterdag 5 juni overeen om Een tarief van maar liefst “minimaal 15%”.

Welke bedrijven worden getroffen?

Oorspronkelijk was de hervorming gericht op de online digitale sector

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

Abonnement: 1 euro voor de eerste maand

Op elk moment opzegbaar

Al geabonneerd?
Log in

READ  2 aankomende kanalen, 2 extra functies voor sommige Freebox-abonnees, Pop .update