Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Economie: G7 stemt over historisch akkoord over minimum vennootschapsbelastingtarief

gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel door

Lerouge, A. Beiroet, M. Engled, L. Sodre – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

in Londen (Verenigd Koningkrijk), De Ministers van Financiën De G7-landen stemden op zaterdag 5 juni over een historisch akkoord om een ​​minimumtarief voor de vennootschapsbelasting in te voeren.

Het is een historisch akkoord dat op een revolutie lijkt. De Ministers van Financiën De G7-landen kwamen op zaterdag 5 juni in Londen bijeen om een ​​wereldwijde belasting te bespreken. Dit laatste betreft een minimumbelasting op winst van multinationale ondernemingen 15e% Om financiële dumping te voorkomen. Met dit voordelige en minimale belastingtarief kunnen we ervoor zorgen dat landen en bedrijven, waar ze ook actief zijn, zich op een gelijk speelveld bevinden.‘, kop op gevederd sonakBritse minister van Financiën.

Deze stemming werd mogelijk gemaakt door de nieuwe regering Joe BidenTerwijl Donald Trump het drie jaar geleden opblies. Een andere maatregel is direct gericht op zeer winstgevende multinationals, zoals digitale reuzen. Dit is historisch, want voor het eerst zullen digitale reuzen worden belast als ze jarenlang grotendeels aan belastingen zijn ontsnapt. Concreet heb je een multinationale onderneming die winst maakt in Frankrijk en je besluit te verhuizen naar een land waar je maar 1, 2 of 3% vennootschapsbelasting betaalt. Wel, ze zal het verschil aan Frankrijk moeten betalenBruno Le Maire-details. De deal wordt eind volgende week goedgekeurd door Joe Biden En de andere staatshoofden van de Groep van Zeven, het zal dan moeten worden aangenomen door G20 Aanstaande juli, in Italië.

READ  Deze grote fout die alle automobilisten maken, verhoogt het brandstofverbruik!