Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geschiedenis: Bitcoin (BTC) staat op het punt een officiële nationale valuta te worden

tussen vurige uitspraken (En een beetje beschaamd)) van econoom Max Keizer en live optredens op het podium (en Even gênantAls lid van het DOGE-leger zal de 2021 International Bitcoin Summit in Miami waarschijnlijk getuige zijn van zijn ware historische moment. In een officiële verklaring heeft de president van Salvador Neb Bukele Hij heeft al aangekondigd dat Bitcoin binnenkort de officiële munteenheid van zijn land wordt, samen met de dollar. Een ongekende ontwikkeling die zal profiteren van de steun van verschillende belangrijke spelers in de sector zoals Strike en Blockstream.

El Salvador en de dollar

Voordat het nieuws van de donderbombardementen die dag officieel werd genoemd, is het de moeite waard eraan te denken dat Salvador, een kleine Latijns-Amerikaanse natie van 6,5 miljoen mensen heeft de valuta… US dollar.

Hoewel deze monetaire situatie misschien als een verrassing komt, heeft ze zich voortgezet sinds 2001, toen de dollar verving dikke darm die al sinds 1892 aan de gang is. Opgemerkt moet worden dat El Salvador verre van het enige land in Midden- en Zuid-Amerika is dat op weg is naar “dollarisering”, die in het verleden ook is afgenomen. Panama (voor een zeer lange tijd) of in Argentijns.

Elke keer is het een argument inflatie bescherming naar voren gebracht door opeenvolgende regeringen, in het licht van de ineenstorting van de wisselkoersen voor lokale valuta, vergezeld van accompanied Massale verarming van de bevolking.

Als deze monetaire aanpassingen achteraf in het algemeen niet succesvol werden geacht, gingen ze daarentegen gepaard met: Bewerken nationale economische sectoren en privatisering chaotisch.

READ  De CEO maakt bijna 20 miljard euro extra vrij

Dus, ondanks de 20-jarige heerschappij van God Dollar in El Salvador, blijft de situatie in dit kleine land, het dichtstbevolkte in de regio, zorgwekkend: de zelfvoorzienende economie, de grote afhankelijkheid van de diaspora en buitenlandse hulp. Rate… alles tegen de achtergrond van een gebrek aan economische vooruitzichten en een recente turbulente politieke geschiedenis.

En in dit nogal onaangename plaatje, een angstaanjagend macro-economisch cijfer: 70% van de bevolking, vaak jongeren, heeft geen bankrekening.

Dus een sombere nationale economische situatie, maar als dat niet lukt, zal dit waarschijnlijk leiden tot het ontstaan ​​van een Stimuleert experimenten en innovatie. Het is precies in deze dynamiek dat de jonge president van El Salvador verscheen hier om naar te kijken Hij wil vastleggen met een uitspraak die nu de moderne economische geschiedenis in gaat: het gebruik van bitcoin als wettig betaalmiddel binnen een soevereine staat.

Salvador-president Najib Bukeleli
Salvadoraanse president Nepe Bukele (Stanley Estrada/AFP)

Salvador: het eerste Bitcoin-land?

Het is de gelegenheid van de top Miami Bitcoin 2021 Dat het nieuws is gevallen. Jonge en dynamische president (39 jaar bekend om zijn eeuwige omgekeerde hoed), leider van de hervormingsgezinde partij nieuwe ideeën Ik kwam dit weekend binnen om op video het grote nieuws aan te kondigen, dat hij de komende dagen een wetsvoorstel zal indienen bij het Nationaal Congres voor Bitcoin legaal maken, samen met dollars. De genoemde conferentie werd verkregen door de News Ideas Party, goedkeuring van het voorstel zou een kwestie van formaliteit moeten zijn.

Naast de historische dimensie van wat El Salvador zal maken Het eerste soevereine land Om edelen geldbrieven te geven om te maken Satoshi Nakamoto 13 jaar na de oprichting kondigde de president aan dat hij omringd zal worden door marktleiders, zoals de betalingsapplicatie Aan de overkant bliksem netwerk staking, of gigantische Blockstream.

“Wat hier de echte verschuiving is, is dat bitcoin de grootste reserveactiva is die ooit is gecreëerd en een uitstekend geldnetwerk is. Het vasthouden van bitcoin helpt ontwikkelingseconomieën te beschermen tegen mogelijke fiat-inflatieschokken “

Jack Mallers, oprichter van Strike

Iedereen in deze vergelijking weet heel goed dat een bestandDe kans was historisch gezien ongekend.

READ  Hoe lang duurt het om te betalen?

Voor president Bukele is het inderdaad een kans om zichzelf te presenteren als een economische hervormer die in staat is onafhankelijk te worden van de dollar. In die zin kan het Bitcoin-betalingsnetwerk vereenvoudigde toegang tot financiële oplossingen bieden voor miljoenen mensen die zijn achtergelaten op het pad van economische vooruitgang.

Bovendien realiseert de president van El Salvador zich dat: Anti-inflatie-eigenschappen van Bitcoin, in een wereld die verzonken is in een steeds waanzinniger wordende inflatiespiraal. Een open deur om bitcoins als een troef in de nationale financiën op te nemen.

Aan de kant van ecosysteembedrijven zoals Blockstream of StrikeDe kans is even goed Om een ​​land en een heel economisch systeem te hebben die een echte blanco pagina bieden om de efficiëntie van betalingsmethoden en het enorme Bitcoin-netwerk te bewijzen. Een niet minder historische bijeenkomst die over de hele wereld met belangstelling zal worden bekeken.

Als droevige geesten misschien ironisch zijn over de bescheidenheid en het geringe economische of geopolitieke gewicht van de kleine Salvadoraanse natie, zijn veel waarnemers het over één punt eens: El Salvador zou de eerste dominosteen kunnen zijn die valt, waardoor buurlanden snel met dezelfde inconsistente economische vergelijkingen worden geconfronteerd. Zodra dit mechanisme wordt geactiveerd, wordt de beweging van “BitcoinDe wereld zou dus zeker een kritiek punt kunnen bereiken waarop geen terugkeer meer mogelijk is.