Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het vliegtuig gaat terug omdat de copiloot nog niet klaar is met trainen

Geplaatst op zaterdag 07 mei 2022 om 10:28

De Britse krant Independent meldde dat een vliegtuig op maandag (2 mei) 40 minuten later moest terugkeren op een vlucht van Londen naar New York toen de bemanning zich realiseerde dat de copiloot zijn opleiding niet had voltooid.

Slate zei dat het vliegtuig veertig minuten later moest keren op een vlucht van Londen naar New York op maandag 2 mei, nadat hij informatie had gekregen van de Britse krant Independent. En terecht: de copiloot heeft zijn opleiding niet afgemaakt. Meer specifiek nam hij niet de laatste evaluatievlucht, die zijn pilootopleiding zou moeten bezegelen en valideren, volgens de regels van Virgin Atlantic.

Terwijl de Airbus A330 van het Britse bedrijf boven Ierland vloog, merkte de bemanning de fout op en besloot direct om te draaien om bij de startbaan van Heathrow te komen, waarvandaan ze net waren opgestegen.

Na een tijd van nauwgezet zoeken werd een andere ervaren copiloot gevonden en mocht de vlucht hervatten, om uiteindelijk drie uur te laat te landen in New York.

Gewoon een voorzorgsmaatregel?

Een woordvoerder van Virgin Atlantic van haar kant bevestigde aan The Independent dat de twee piloten die de vlucht aanvankelijk maakten al het mandaat hadden om deze vlucht te verzekeren. Dus de last-minute vervanging en beurt waarop het vliegtuig heeft geopereerd, was alleen te wijten aan de wens van de luchtvaartmaatschappij om haar interne protocol te respecteren. Deze laatste zorgt er dus voor dat de veiligheid van passagiers niet in gevaar komt. The Guardian van zijn kant legde uit dat de piloot zijn carrière in 2017 begon en dat de geldende voorschriften in het Verenigd Koninkrijk hem al hebben toegestaan ​​om te reizen.

READ  Het doelwit van restaurants was een ingenieuze oplichterij

Slate herinnert zich dat deze reis niet de eerste keer is dat ze om ongebruikelijke redenen is gedwongen om te keren. De site vermeldt met name het geval van vliegtuigen die gedwongen zijn terug te keren vanwege een bevalling, of de toiletgeur die te sterk is voor de vlucht, of zelfs reizigers die weigeren de sanitaire regels aan boord te respecteren.