Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China vervangt IT-apparatuur

China vervangt IT-apparatuur

door 51.

De Chinese regering heeft zojuist de onmiddellijke vervanging bevolen van alle computers, terminals en IT-apparatuur van buitenlandse merken die eigendom zijn van ministeries, overheidsinstanties, staatsbedrijven en door de overheid gefinancierde particuliere ondernemingen door Chinese apparatuur.

Het staat niet vast of deze basisartikelen te koop worden aangeboden. Het is duidelijk dat de geheugenmedia van computers die tot gevoelige domeinen behoren, worden gearchiveerd en op een veilige plaats worden bewaard.

De eerste Chinese beslissing in deze richting dateert van 2019 door de aankondiging van een driejarenplan om tegen december 2022 98% van de in het buitenland ontworpen computers te verwijderen van de overheid en openbare instellingen in China.

Dit plan, getiteld “3-5-2”, omvat ook software-ecosystemen. In theorie riep het 3-5-2-plan op om 30% van de in het buitenland ontworpen computers en software te elimineren in 2020, 50% in 2021 en 20% in 2022. Dell, HP en Microsoft zijn uitgesloten van alle aanbiedingen in het openbaar markten.

Dit plan komt in het licht van de kwestie van microprocessors en geheugencircuits die de meeste computers aandrijven, een Amerikaans monopolie tot nu toe. Bovendien, als het effectief is om MS Windows te vervangen door lokale en sterk gewijzigde versies van Linux, is het vervangen van Android OS (Google) veel moeilijker en is het uitgesteld tot 2025.

Veel softwaretoepassingen werden in China al lang voor het 3-5-2-plan geblokkeerd als onderdeel van de Great Chinese Firewall. Uiteindelijk wil China zijn internet scheiden van het internet in de Verenigde Staten.

bron : 51