Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het spook van de staking begin juli

Terwijl de schoolvakanties officieel beginnen op 8 juli in Frankrijk, is de dreiging van een staking op de luchthavens Orly en Roissy Charles de Gaulle bevestigd.

Deze zaterdag 11 juni was het L’Echo Touristique die dit nieuws herhaalde, daarbij verwijzend naar een aankondiging van Intersyndicale aan het Parijse luchthavenpersoneel.

Na een tumultueuze sociale beweging afgelopen donderdag in Luchthaven Roissy Charles de Gaulle Om een ​​loonsverhoging te eisen, is een nieuwe stakingsoproep van 1 gelanceerdVers Komende juli, net voor de start van de belangrijkste vertrekvluchten, om een ​​sterker effect te bereiken.

De timing is echt goed gekozen: de ontevreden medewerkers willen het natuurlijk Klik Aan de vooravond van de zomervakantie, het vliegverkeer uitschakelen om hun eisen te laten horen. Chaos zal onvermijdelijk extra moeilijkheden opleveren bij het reizen tussen Algerije en Frankrijk.

Impact op Algerijnse reizigers

Deze zomer staan ​​er wekelijks 360 vluchten gepland tussen Frankrijk en Algerije. Vorige week zijn Air Algerie en Tassili Air geopend hun verkopenDe Franse luchtvaartmaatschappijen Air France en ASL Airlines volgden al snel het voorbeeld. Het vluchtschema is zeker rijker dan in eerdere gezondheidscrisiszomers, maar de prijzen zijn nog steeds erg hoog.

Door de plotselinge annulering van vluchten in de afgelopen maanden, zijn reizigers bang om een ​​ticket te boeken dat ze niet kunnen gebruiken, en deze aankondiging van een staking in Frankrijk vormt een zorgwekkend nieuw risico.

Air France zal deze zomer 48 wekelijkse vluchten uitvoeren naar Algerije, vanaf 4 juli. Zullen zij, gezien de turbulente situatie tussen het management van de luchthavens van Parijs en haar werknemers, verzekerd zijn? Afgelopen donderdag trof de staking de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs aanzienlijk, met als gevolg de annulering van ongeveer honderd vluchten in de ochtend, of een kwart van het geplande programma, naast veel vertragingen, aldus Franse media.

READ  Tout savoir sur Kakeibo, cette méthode japonaise pour gérer son budget

Het valt nog te bezien of de gevolgen van de opkomende sociale beweging ernstig en pijnlijk zullen zijn voor reizigers, die de eerste slachtoffers van de staking zijn.