Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het scheppen van banen blijft op een hoogtepunt in april en Joe Biden verwelkomt het

Amerikaanse bedrijven bleven in april verdubbelen werkgelegenheidSterke arbeidsmarkt welkom Joe Biden waarin zij de vruchten ziet van haar economisch beleid.

Ondanks stijgende kosten als gevolg van chronische arbeidstekorten en recordinflatie, hebben werkgevers 428.000 nieuwe banen toegevoegd aan ’s werelds grootste economie, met name in de diensten-, productie- en transportsectoren, die zwaar zijn getroffen door de pandemie. Het is meer dan 395.000 carrières Wat analisten unaniem hadden verwacht, maar net zo goed in maart na een lichte neerwaartse bijstelling.

95% van de banen die door de epidemie zijn vernietigd, zijn hersteld

Binnen twee jaar heeft de Amerikaanse economie bijna 95% van de 22 miljoen banen die waren vernietigd toen de epidemie uitbrak, opnieuw gecreëerd COVID-19 Economische activiteit verlamd en verdronken Verenigde staatin het voorjaar van 2020 in een diepe recessie belanden.

Hoewel er een inhaaleffect was na de onmiddellijke en wijdverbreide verwoesting en een recordwerkloosheidscijfer van 14,7% in april 2020, heeft de Democratische president de eer op zich genomen voor dit herstel. “Onze beleidsacties hebben de meest krachtige banencreatie in de moderne tijd opgeleverd”, aldus Joe Biden in een persbericht. “De daling van de werkloosheid (is) de snelste sinds het begin van een presidentiële termijn”, voegde hij eraan toe.

Werkloosheidspercentage stabiel

Het werkloosheidspercentage bleef vlak voor de pandemie op 3,6%, dicht bij het percentage van februari 2020. Het ministerie zei in een persbericht dat 3,5% toen op het laagste niveau sinds 1969 was. In april bleef het aantal werklozen “fundamenteel onveranderd op 5,9 miljoen”.

Aan de andere kant daalde het werkloosheidscijfer onder zwarten of Afro-Amerikanen vorige maand van 6,2% in maart tot 5,9%, terwijl het ruim boven het percentage bleef onder blanken (3,2%, ongewijzigd) en Iberiërs (4,1). %, een daling van 0,1 punt).

READ  Bij kritiek krijgt de app binnenkort een duidelijke status

Aan de andere kant vertonen de arbeidsparticipatiegraad, 62,2%, en de werkgelegenheidsratio, 60,0%, aan de andere kant een “lichte discrepantie”, volgens de schattingen van het ministerie. Elk blijft 1,2 procentpunt onder hun niveau in februari 2020.

werktekort

Het afgelopen jaar hebben bedrijven te maken gehad met personeelstekorten na verschillende pensioneringen tijdens de pandemie en elke maand massaal ontslag om betere arbeidsvoorwaarden te vinden. Gregory Dako, hoofdeconoom bij EY Parthenon, merkt op dat de participatiegraad vorige maand met 0,2 procentpunt is gedaald, ’tot het laagste niveau in 4 maanden’. Hij is dan ook van mening dat het arbeidsaanbod zich ‘in de verkeerde richting’ ontwikkelt.

“Hoewel een lagere werkloosheid mooi zou zijn, is het misschien niet wenselijk”, voegde hij eraan toe. “De paradox is dat het gezonder zou zijn voor de arbeidsmarkt als de werkloosheid zich zou stabiliseren op het huidige niveau en de arbeidsparticipatie zou toenemen in de richting van pre-pandemische niveaus.” Het rekent erop dit jaar meer dan 4 miljoen banen te creëren, met een werkloosheidspercentage van bijna 3,3% tegen het einde van het jaar.

Er zijn meer dan 11 miljoen banen beschikbaar

Volgens een ander onderzoek van het Labor Department dat deze week werd gepubliceerd, waren er in maart meer dan 11 miljoen banen beschikbaar in het land, een recordaantal. “En de vrijetijds- en horecasector heeft nog steeds 1,4 miljoen banen minder dan voor de crisis”, zegt Diane Sonk, econoom bij Grant Tronton. Die delta’s vertegenwoordigen meer dan 1,2 miljoen banen die verloren zijn gegaan sinds de piek van februari 2020, benadrukt ze.

READ  Depolarisatoren, veganistisch, met USB-poorten...Nieuwe generatie bushokjes komt eraan

Voor het openbaar onderwijs gaan nog steeds meer dan 300.000 banen verloren. Ze legde uit dat “vermoeidheid en late salarisverhogingen in het onderwijs niet helpen” met werk.

Lonen stijgen zonder inflatie in te halen

In een poging kandidaten aan te trekken, hebben bedrijven uit de particuliere sector hun salarisvoorwaarden verbeterd, de aanwervingsbonussen verhoogd en nu meer genereuze sociale voordelen aangeboden. Hierdoor stegen de lonen, die in april met 0,3% stegen ten opzichte van maart. Over een periode van een jaar stegen ze met 5,5%, een sprong die echter onvoldoende was om de recordinflatie te compenseren.

“Inflatie bestrijden is een topprioriteit voor mij”, herhaalde Joe Biden, waarbij hij de pandemie en de Russische invasie van Oekraïne de schuld gaf van het verergeren van de inflatie. De inflatie bereikte in maart 8,5% in één jaar, volgens de CPI, het hoogste in veertig jaar.