Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het ruimtevaartuig Virgin Galactic is gestaakt na een ernstig vliegongeval in juli

Het Amerikaanse luchtvaartagentschap heeft aangekondigd dat het onderzoek doet naar een veelbesproken vluchtafwijking, die de intrede van het bedrijf in het tijdperk van ruimtetoerisme markeerde.

Na de overwinning in juli was het voor Virgin Galactic moeilijk om naar de aarde terug te keren: twee maanden nadat de illustere oprichter, Richard Branson, de ruimte in was gegaan, bevond het beroemde schip van het bedrijf zich op aarde voor Detectie van een ernstig ongeval tijdens de vlucht.

De US Aerospace Agency (FAA) heeft aangekondigd dat het onderzoek doet naar een veelbesproken vluchtafwijking, die de intrede van het bedrijf in het tijdperk van ruimtetoerisme markeerde. Volgens een onderzoek van de New Yorker ging er een rood lampje branden in de cockpit, wat wijst op een zeer ernstig probleem dat tot een fatale afloop had kunnen leiden.

Richard Branson was de eerste miljardair die op 11 juli de ruimte in ging op een privébedrijf dat hij had opgericht.Door Jeff Bezos een paar dagen later. Maar terwijl Virgin Galactic destijds bevestigde dat alles volgens plan verliep, vloog het ruimtevaartuig eigenlijk voor een korte periode buiten het luchtruim van de missie.

“Virgin Galactic zal niet in staat zijn om het SpaceShipTwo-vliegtuig tijdens de vlucht te besturen totdat de FAA het definitieve onderzoeksrapport goedkeurt of vaststelt dat problemen in verband met het ongeval geen invloed hebben op de openbare veiligheid”, aldus het agentschap in een verklaring. “SpaceShipTwo week af van de toestemming van de luchtverkeersleiding door terug te keren naar Spaceport America”, zei ze, de ruimtebasis van het bedrijf in de woestijn van New Mexico.

READ  Decodering. Marokkanen zijn gek op Bitcoin, wat een illegaal bezit is!

Virgin Galactic reageerde door ervoor te zorgen dat het “samenwerkte met de Federal Aviation Administration (FAA) om de korte periode waarin het schip onder de toegestane hoogte viel, te herzien.” Het bedrijf zei dat het de kwestie “serieus” neemt en probeert te bepalen “hoe te voorkomen dat dit in toekomstige missies opnieuw gebeurt”.

Oranje licht, dan rood

De ontwikkeling komt nadat woensdag een artikel in The New Yorker was gepubliceerd, waaruit bleek dat tijdens de vlucht beveiligingswaarschuwingen waren geactiveerd. Het baanprobleem dreigde de terugkeer naar het aardse stadium in gevaar te brengen, toen het ruimtevaartuig vloog totdat het op de landingsbaan landde.

Om succesvol te landen, moet het vaartuig beginnen te landen op een denkbeeldige “kegel”. Door tijdens de opstijging niet scherp genoeg te vliegen, kan hij mogelijk niet genoeg energie verzamelen om zijn bestemming te bereiken. Onder verwijzing naar bronnen binnen het bedrijf, zei de New Yorker dat de zekerste manier om op deze waarschuwingen te reageren, is om de missie te stoppen. Maar de twee piloten die aan boord waren besloten de vlucht voort te zetten ondanks deze lichten, eerst oranje, dan rood. De landing verliep uiteindelijk vlekkeloos.

Het schip vervoerde, naast Richard Branson en de twee piloten, nog drie andere passagiers die voor het bedrijf werken. Prestigieuze gasten – waaronder SpaceX-oprichter Elon Musk – en alle pers waren uitgenodigd voor het evenement, dat live op internet werd uitgezonden.

In een verklaring vóór de aankondiging van de FAA was Virgin Galactic het sterk oneens met de bevindingen van het artikel. « Lorsque le vehicule a été confronté à des vents en haute height, ce qui a modifié la trajectoire, les pilotes et systèmes on surveillé la trajectoire pour s’assureer qu’elle reste dans le cadre des paramètres» Contracting. Virgin Galactic voerde aan dat noch het publiek, noch de bemanning in gevaar werden gebracht.

READ  De Europese Unie geeft miljoenen vaccindoses uit Afrika terug

De volgende missie bedreigd?

De Virgin Galactic is geen “standaard” verticaal gelanceerde raket. Het bedrijf gebruikt een enorm draagvliegtuig, dat opstijgt vanaf een conventionele landingsbaan en vervolgens een ruimtevaartuig (SpaceShipTwo) hoog laat vallen, dat lijkt op een grote privéjet. Vervolgens ontsteekt het zijn motor tot zijn hoogte 80 km overschrijdt – de maximale ruimte volgens het Amerikaanse leger – en daalt dan tijdens de vlucht. Passagiers kunnen zich afwenden en een paar minuten in gewichtloosheid ervaren.

Het vliegverbod tot nader order is een klap in het gezicht voor Virgin Galactic, dat zojuist had bevestigd dat het “eind september of begin oktober” een nieuwe testvlucht zal uitvoeren. Deze vlucht, waarvan we nu niet weten of deze volgens het aangekondigde schema kan worden uitgevoerd, moet worden gewijd aan wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Italiaanse luchtmacht.

Het aandeel van de groep, dat abrupt was gedaald na de aankondiging van de FAA, verloor ongeveer 3% aan het einde van de handel.