Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie geeft miljoenen vaccindoses uit Afrika terug

ik’Europeese Unie Overeengekomen om miljoenen doses van
Covid-19-vaccin Gemaakt in
Zuid-AfrikaDonderdag zei een speciale gezant van de Afrikaanse Unie dat het de export buiten het continent zou stopzetten.

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Aspen Pharmacare, dat Johnson & Johnson Het zal ook stoppen met het verzenden van doses naar Europa, vertelde Strive Masiyiwa, hoofd van het African Vaccine Acquisition Fund, aan verslaggevers op grond van een contract met de Amerikaanse farmaceutische gigant. “Alle vaccins die in Aspen worden geproduceerd, blijven in Afrika en zullen naar Afrika worden gedistribueerd”, zei hij, eraan toevoegend dat de export naar Europa “is opgeschort”.

“200 miljoen doses voor eind december”

“Dit probleem is op een zeer positieve manier verholpen” na een ontmoeting in Berlijn tussen de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. “Bovendien hebben de Europeanen beloofd ons voor eind december 200 miljoen doses te geven”, zei de heer Masiyiwa.

De aankondiging komt terwijl Afrika worstelt om zijn bevolking te vaccineren tegen Covid-19, vooral vanwege het gebrek aan voorraden en het wantrouwen van de bevolking tegenover vaccins. Volgens de directeur van de African Centers for Disease Control and Prevention (CDC), John Nkengasong, ligt het aantal mensen dat volledig is ingeënt tegen het coronavirus op het continent nu rond de 2,93%.

READ  Dacia onthult Duster Extreme