Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alibaba zakt op de aandelenmarkt na toezegging 13 miljard euro te investeren in liefdadigheidswerk

Het is duidelijk dat solidariteit niet loont op de aandelenmarkt. Vrijdag e-commerce site procedures Ali Baba Het daalde met 4%. De reden voor deze plotselinge daling van de aandelenmarkt
Hongkong? Beleggers maakten zich zorgen nadat de Chinese reus beloofde 100 miljard yuan (13 miljard euro) te investeren in filantropie.

Dit initiatief komt naar aanleiding van de oproep van de president Xi Jinping die in augustus zijn meest fortuinlijke landgenoten had gevraagd om meer te werken voor ‘gemeenschappelijke welvaart’, in een land waar de snelle economische bloei van de afgelopen decennia de ongelijkheid heeft vergroot. In de ogen van de autoriteiten de afgelopen maanden om verschillende redenen, van willekeurige verzameling van persoonlijke gegevens tot beschuldigingen van monopolistische praktijken, besloot Alibaba de oproep te beantwoorden.

Alibaba heeft al boete van 2,3 miljard euro opgelegd

Alibaba-CEO Daniel Chang zei in een verklaring dat de groep “kijkt ernaar uit om zijn bijdrage te leveren aan gedeelde welvaart”. De e-commercegigant heeft aangekondigd te willen investeren op het gebied van technologische innovatie, het midden- en kleinbedrijf of het welzijn van precaire werknemers. “Deze donatie garandeert niet aan Alibaba dat het niet het doelwit zal zijn van andere acties van regelgevers”, vertelde Core-Pacific Yamaichi-analist Castor Pang aan Bloomberg News.

Chinese toezichthouders werken momenteel Overname van technologiebedrijven, na jaren van relatief lakse wetgeving. Alibaba kreeg in het voorjaar een boete van 2,3 miljard euro wegens het belemmeren van de concurrentie. De charismatische oprichter, Jack Ma, staat al maanden in hoog aanzien. De rol van de schroef is de afgelopen maanden uitgebreid naar de sectoren van online videogames, entertainment en privélessen.

READ  Brandstofzwendel: pas op voor deze enorme nieuwe truc die je duur kan komen te staan

Techreuzen doelwit van critici

Critici hebben ook op de techgiganten geleund voor de vaak onbetaalde overuren en de precaire werkomstandigheden voor de cateraars.

De 13 miljard euro op Alibaba is het dubbele van het bedrag dat vorige maand werd toegezegd door de Chinese videogamegigant Tencent, die heeft gezegd dat het lage lonen, plattelandsontwikkeling en gelijkheid in het onderwijs wil ondersteunen. Alibaba kondigde ook de oprichting aan van een ontwikkelingsfonds van 20 miljard yuan (2,6 miljard euro) in de provincie Zhejiang (oost), het hoofdkantoor van de groep en de “pilot area” van het “Shared Prosperity”-programma.