Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Economisch herstel: we leggen uit waarom je salaris in 2022 omhoog gaat

Na de twee gecompliceerde jaren die gepaard gaan met de Covid-pandemie, kunnen de salarissen al in 2022 worden verhoogd. We leggen uit waarom.

De post-Covid effecten verschijnen op uw loonlijst. Salarisverhogingen voor 2022 kunnen oplopen tot 1,8%, volgens een prognose van Deloitte, geciteerd door collega’s van ten westen van Frankrijk. Overheid, werkgevers en vakbonden – evenals de kanshebbers bij de komende presidentsverkiezingen – denken er sowieso over na.

De minister van Economie, Financiën en Herstel, Bruno Le Maire, was heel duidelijk over dit onderwerp met zijn vraag, op 23 augustus in Frankrijk 2 “Betere beloning voor mensen met een laag inkomen”. “De groei zou iedereen ten goede moeten komen, zelfs de zwaksten, zelfs de minst gekwalificeerden, en iedereen die in de voorhoede van de crisis heeft gestaan”, voegde de minister eraan toe.

Probleem: inflatie en verschil in behandeling

Inflatie (stijgende consumentenprijzen) tot 1,9% in augustusVolgens INSEE. Het is duidelijk dat een stijging van de lonen onopgemerkt kan blijven, zelfs als het gebeurt.

Nog een probleem: niet alle activiteitensectoren zitten in hetzelfde schuitje. Medewerkers in IT, sales of juridische zaken zijn het meest geschikt om een ​​loonsverhoging te vragen. Beroepen waarin veel vacatures zijn.

Werknemers zijn meer bespreekbaar

Met de groeiprognoses die voor 2021 naar boven zijn bijgesteld tot 6% en de krapte op de arbeidsmarkt in sommige bedrijfstakken, Werknemers zijn eigenlijk veel gemakkelijker te onderhandelen.

Ander goed nieuws: De loonverschillen tussen Ile-de-France en de regio’s zijn kleiner. Wat helaas niet is veranderd, is de loonkloof tussen mannen en vrouwen van 3,7%, of 0,3% meer dan in 2020.

READ  Mark Cuban beweert dat Dogecoin de "krachtigste" cryptocurrency is als ruilmiddel