Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het paard komt eerst!”


Paardrijden is niet voor iedereen weggelegd. Dat vinden beheerders in ieder geval van circuit De Bongerd bij Groningen. Sinds woensdag mogen passagiers met een gewicht van meer dan 95 kilogram niet meer meerijden. En er is geen plaats voor fraude: iedereen moet de weegschaal verplaatsen als hij binnenkomt.

Deze nieuwe regel geldt alleen voor volwassenen, maar geldt voor iedereen. Het doel: de paarden niet overbelasten en lijden en rugklachten voorkomen.

Het carrouselteam neemt deze beslissing volledig over. Toen de Nederlandse pers naar het onderwerp vroeg, noemden haar leden als voorbeeld een richtlijn van de Koninklijke Nederlandse Hippische Federatie, waarin staat dat een jockey slechts 15-20% van het gewicht van een paard mag wegen.

De vakbond die deze regel kwalificeert, die niet op het personage moet worden toegepast. Volgens een Brits onderzoek oefent een ervaren ruiter van 100 kilogram minder druk uit op het dier dan een onervaren en lichtere ruiter. Maar toen hem op de radio naar het onderwerp werd gevraagd, verdedigde de vakbondsafgevaardigde de maatregel nog steeds en merkte op dat het op zich geen slechte zaak was. “Mijn man rijdt heel goed, maar is in de loop der jaren zwaarder geworden”, legde ze uit. Als we op het strand willen wandelen, zeggen we soms nee tegen hem. dat is goed. Want uiteindelijk komt het paard op de eerste plaats! “

READ  Vier mooie shots om de Mercato genoeg te maken om Messi te overtuigen?