Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het nieuwe audioapparaat wordt vanaf juli 2024 verplicht voor auto’s in Europa en kan ‘ongelooflijk vervelend’ zijn

Het nieuwe audioapparaat wordt vanaf juli 2024 verplicht voor auto’s in Europa en kan ‘ongelooflijk vervelend’ zijn

Vanaf juli wordt het toestel verplicht geïntegreerd in alle nieuwe Europese auto’s. Dit is een geluidssignaal dat de bestuurder waarschuwt na elke snelheidsovertreding.

Het Intelligent Adaptation Speed ​​(AIV)-systeem houdt voortdurend de snelheid van de bestuurder in de gaten, op basis van de aangegeven limieten. Om dit te bereiken zullen GPS en een camera die verkeersborden kan opslaan in het voertuig worden geïntegreerd. “Zodra de limiet wordt overschreden” piep Er klinkt een geluid dat de bestuurder vertelt dat hij moet passeren.

Europa wil zijn wegen beter controleren

Zoals genoemd van rechts naar linksDe Europese Unie maakte na dit project haar ambities bekend. Dit systeem zou het aantal sterfgevallen als gevolg van verkeersongevallen met 20% verminderen, een aantal dat de afgelopen jaren licht is gestegen. “Deze uitbreiding ligt in lijn met het plan.”Geen zichtbaarheid “, namelijk het bereiken van het radicale doel van nul doden op het wegennet in 2050.

Toevoeging verdeelt

Als de gebruiker de waarschuwing negeert, vermindert het systeem het vermogen van het voertuig door de gaskracht te vergroten. volgens 7sur7Hoewel deze innovatie levens kan redden, kan deze constante monitoring een probleem vormen. “Het kost maar een kort moment van onoplettendheid om de snelheidslimiet iets te overschrijden, en als je heel nadrukkelijk aan deze situatie wordt herinnerd, met een hoorbaar signaal, kan dat heel vervelend zijn.”“, legt verkeerspsycholoog Gerard Tertolen uit.

Automobilisten hebben echter de mogelijkheid om de AIV uit te schakelen, een procedure die door de EU duidelijk wordt ontmoedigd.

READ  De beste manieren om uw eerste NFT-project te starten