Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als u dit nieuwe formulier niet invult, riskeert u een hoge boete

Als u dit nieuwe formulier niet invult, riskeert u een hoge boete

In 2024 moeten eigenaren een formulier invullen bij het indienen van hun belastingaangifte. Pas op voor weglatingen: er geldt dit jaar geen tolerantie en het negeren van dit formulier kan u duur komen te staan.

Zoals elk jaar valt de terugkeer van de lente samen met belastingaangiften. In mei worden alle Fransen uitgenodigd om hun inkomen aan te geven aan de belastingdienst. In 2024 is er iets nieuws dat u niet mag missen bij de belastingaangifte: het formulier voor verhuurders.

afbeelding : Strijd met aandelen

Bent u huurder, geen paniek: u hoeft verder niets in te vullen dan uw gebruikelijke aangifte. Aan de andere kant, als u eigenaar bent van een onroerend goed, vergeet dan niet om er reclame voor te maken.

“Sinds vorig jaar moet u, als u verhuurder bent, voor elk onroerend goed dat u bezit, aan de belastingdienst uitleggen in welke hoedanigheid u het bewoont (hoofd- of tweede woning) en de identiteit van de bewoners als u niet in de woning woont jezelf.”wijzen naar publieke dienst Op zijn website.

Formulier voor eigenaren

Daarnaast moet u elke wijziging doorgeven: als u een nieuwe huurder heeft, als uw woning leeg staat, als uw hoofdwoning een bijwoning wordt of als u een nieuwe woning koopt. Al deze gegevens zijn nodig voor de Belastingdienst om te weten of u diverse woonbelastingen moet betalen.

afbeelding : Strijd met aandelen

Om het formulier te vinden dat u moet invullen, volgt hier de procedure die u moet volgen. Log in op uw persoonlijke omgeving op het platform impots.gouv.fr. Ga naar het gedeelte ‘Mijn eigendommen beheren’ en bepaal of u eigenaar bent van een huis of niet. Bepaal of het een hoofd- of tweede woning is en of u er woont of niet. Indien het een huurwoning betreft, vermeld dan optioneel de identiteit van de huurders, de bezettingsperiode en het aantal bedden. de Belasting website Daar staat dat als u deze aangifte vorig jaar al heeft gedaan en er is niets veranderd, u dit jaar niets hoeft aan te geven.

READ  Zo krijg je 4.000 euro aan door de staat beloofde hulp!

Bij vergeten een boete van 150 euro

Dit jaar wordt er geen tolerantie toegepast bij vergeetachtigheid omdat deze berekend wordt Vrije middagDe Belastingdienst is inmiddels van mening dat deze regel algemeen bekend is, aangezien deze vorig jaar voor het eerst werd ingevoerd.

Als u dit formulier niet invult, ook al bent u de eigenaar, riskeert u een boete van 150 euro. Indien u geen toegang heeft tot internet, houd er dan rekening mee dat deze verklaring ook op papier kan worden ingediend. Vul het formulier ‘Verklaring van gebruik van het onroerend goed door de eigenaar’ in. Aarzel indien nodig niet om te bellen naar 08 09 401 401, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur, om hulp te krijgen bij uw terugkeer. U heeft tot 1 juli 2024 de tijd om uw panden te adverteren.