Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De procedure voor het toewijzen van vijftien TNT-frequenties trekt minimaal vier nieuwe kandidaten

De procedure voor het toewijzen van vijftien TNT-frequenties trekt minimaal vier nieuwe kandidaten

Als televisie niet meer is wat het vroeger was, heeft het zijn vermogen om te engageren niet volledig verloren. Vier mediabedrijven maakten op woensdag 15 mei bekend dat zij een aanvraag hadden ingediend voor een frequentie voor digitale terrestrische televisie (DTT).

De L’Express-groep van Alain Weill, de Ouest-France-groep, de CMI-groep van Daniel Kretinsky en de voormalige radicaal-linkse Web-tv Le Media reageerden op de oproep van de Regelgevende Autoriteit voor Audiovisuele en Digitale Communicatie (Arcom) op 28 februari met een brief gericht op de herverdeling van vijftien uitzendvergunningen. De abonnementen die momenteel in het bezit zijn van C8, W9, TMC, TFX, NRJ12, LCI, Paris Première, Canal+, BFM-TV, CNews, CStar, Gulli, Canal+ Sport, Canal+ Cinéma en Planète+ lopen af ​​tussen 28 februari en 31 augustus 2025.

Anderen “Nieuwkomers” Waarschijnlijk heeft hij zijn aanvraag ook ingediend, zonder deze nog bekend te maken. Arcom zal de officiële lijst met aanvragers pas binnen enkele dagen bekendmaken, nadat zij alle dossiers heeft onderzocht die zij vóór 15 mei om 12.00 uur heeft ontvangen en wanneer het panel heeft beslist over de ontvankelijkheid ervan.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Er is een oproep gelanceerd voor aanvragen om vijftien televisiefrequenties te herverdelen, waaronder de C8- en CNews-frequenties

De TF1-groep bevestigt dat zij een nieuwe licentie aanvraagt ​​voor haar zenders (TMC, TFX en LCI), evenals de M6-groep, die zijn terrestrische uitzendingen wil voortzetten onder dezelfde huidige omstandigheden – dat wil zeggen dat de Première in Parijs zijn uitzendingen zal voortzetten lot als betaalkanaal. “Onze ambitie is om alle betaal- en gratis DTT-kanalen aan te vragen” (C8, CNews, CStar, Canal+ en hun varianten, evenals Planète+) en de inhoud en controle van deze mandaten, maakte de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Canal+ Groep, Maxime Saade, op 29 februari bekend tijdens de beëdigde hoorzitting vóór de prijsonderzoekscommissie.

READ  Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

– Rekening houden met de diversiteit van het aanbod en het publieke belang

De NRJ-groep van Jean-Paul Boudecrox streeft er ook naar om de publieke zender NRJ12 te blijven exploiteren. Wat BFM-TV betreft, profiteert het van twee aanvraagdossiers: die van de voormalige eigenaar Altice Media (Patrick Drahi) en die van CMA Médias (Rodolphe Saada), die de een voor de ander zal vervangen om de verkoop van de lopende nieuwszender.

Voor al deze kandidaten zullen in juli audities worden gehouden, zodat de gelukkigen nog vóór de vakantie kunnen worden geselecteerd. Aan het begin van het academisch jaar zullen de gesprekken beginnen met als doel nieuwe overeenkomsten te bereiken – verplichtingen die de zenders op straffe van sancties moeten nakomen – die tegen het einde van het jaar moeten worden goedgekeurd.

Je hebt nog 48,4% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.