Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Confectiemerk Esprit vraagt ​​faillissement aan in Europa

Confectiemerk Esprit vraagt ​​faillissement aan in Europa

De kledingwinkelketen Esprit maakte op woensdag 15 mei bekend dat het faillissement heeft aangevraagd vanwege zijn activiteiten in Europa, waarbij het vertrouwt op herstructureringen om de moeilijkheden te overwinnen waarmee het wordt geconfronteerd in verband met de hogere productiekosten en de daaropvolgende gevolgen van de Covid-19-pandemie.

De groep, gevestigd in Duitsland en genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange, zegt te hopen dat deze procedure, die werd geopend voor de rechtbank van Düsseldorf (West-Duitsland), het mogelijk zal maken… “Reorganiseren van financiële middelen en kasstromen” Van zijn dochterondernemingen, daaraan toevoegend “Verschillende potentiële investeerders hebben interesse getoond in een strategisch partnerschap.”.

De faillissementsaanvraag betreft dochteronderneming Esprit Europe en zes andere Duitse bedrijven uit de groep. Dochterondernemingen in Zwitserland en België, waar Esprit winkels heeft, hebben in maart en april faillissement aangevraagd. Anderen zouden volgens het persbericht kunnen volgen. “De afgelopen jaren hebben dochterondernemingen te maken gehad met zeer hoge kosten als gevolg van inflatie, rentetarieven, energieprijzen, de naweeën van het coronavirus en de gevolgen van internationale conflicten.”“, legt het bedrijf uit.

Hectatoomb

Dit was de situatie “Verergerd door het gewicht van de kosten die zijn geërfd uit het verleden.”, vervolgt de groep, daarbij verwijzend naar hoge huurprijzen en winkels van ongepaste afmetingen. Deze combinatie van problemen, verergerd door de concurrentie van ‘fast fashion’ en tweedehands goederen, heeft al meer dan een jaar een bloedbad veroorzaakt in de confectiesector, met de ondergang van iconische merken als Camayue en Burton in Londen. , Gap Frankrijk, Naf Naf, Kokai en anderen.

Dit is de tweede insolventieprocedure in vier jaar voor Esprit, dat ten tijde van de pandemie ongeveer een derde van zijn personeel heeft ontslagen en 100 verkooppunten heeft gesloten.

READ  Na Andre en Saint Marina moest dit Franse schoenenmerk, dat met grote moeilijkheden kampt, de meeste winkels sluiten

De kledingketen werd in 1968 in San Francisco opgericht door een Amerikaans hippiekoppel, Douglas en Susie Tompkins (ook achter het merk The North Face), die hun eerste waren verkochten terwijl ze door Californië reisden in een Volkswagen-minivan.

De oprichters hebben niet lang de leiding gehad. De groep is sinds 1993 beursgenoteerd en heeft zijn hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Esprit zegt aanwezig te zijn in ruim veertig landen en heeft 586 winkels.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Confectiekleding, een bedrijf dat te maken heeft met kleine sociale onrust

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud