Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het mysterieuze radiosignaal naar de Melkweg heeft de interesse gewekt van wetenschappers

Vlada Milosavljevic / 500px via Getty Images

Astronomen hebben onbekende signalen gedetecteerd die zijn gericht op het centrum van de Melkweg, het sterrenstelsel van de aarde.

Ruimte – Deze signalen zijn nog nooit waargenomen in het hart van de Melkweg. Het is te danken aan een van radioactieve endoscopen ‘S Werelds meest gevoelige ASKAP-persoon is Ziteng Wang, een doctoraalstudent aan de School of Physics van de University of Sydney. Gevonden. De eigenschappen van deze golven zijn vreemd, blijkt uit een rapport op dinsdag 12 oktober door astronomen in Astrofysisch tijdschrift. Ze zijn vooral gefascineerd door het licht dat ze uitstralen: het signaal wordt willekeurig in- en uitgeschakeld.

Andere astronomische objecten hebben een variërende helderheid, zoals “supernovae”, vallende sterren Of pulsars, een soort “dode” ster die niet constant schijnt. Daarom dachten wetenschappers aanvankelijk dat ze met dit type hemellichaam te maken hadden, maar “de signalen van deze nieuwe bron komen niet overeen”, zegt Ziteng Wang.

Het onbekende signaal werd waargenomen door radiotelescopen in Australië en Zuid-Afrika. Het signaal is verdwenen. Toen verscheen het weer, maar met een ander gedrag: “De bron verdween in één dag, terwijl het weken duurde tijdens onze vorige bezichtiging”, zegt een van de waarnemers, professor Murphy.

Nieuwe ultrakrachtige telescoop ‘om deze mysteries op te lossen’

De vergankelijkheid van dit signaal kan leiden tot classificatie in wat Engelssprekenden Galactic Center Radio Transients (GCRT) noemen. Het zijn kortstondige signalen gericht op het galactische centrum. Een van de begeleiders van het onderzoek, professor David Kaplan van de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee, legt uit dat er “bepaalde overeenkomsten” zijn met “deze mysterieuze objecten”. In de jaren 2000 hebben drie GRCT’s: Het is al gespecificeerd.

READ  Blizzard beantwoordt eindelijk die grote vraag over het lot van de Sylvanas

De komende jaren zullen wetenschappers op deze signalen letten om de bron te achterhalen. Om hen te helpen, een nieuwe ultrakrachtige radiotelescoop, SKA, “rHet lost mysteries op zoals deze laatste ontdekking, en opent ook nieuwe delen van het universum”, hoopt een van de auteurs van het onderzoek.

Het is ook te zien in The HuffPost: Thomas Pesquet neemt ons mee rond de aarde vanuit het internationale ruimtestation en het is prachtig