Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het motorrijbewijs is voorlopig niet meer gratis en de voorwaarden van het CPF worden aangescherpt

Het motorrijbewijs is voorlopig niet meer gratis en de voorwaarden van het CPF worden aangescherpt

De financiering van het motorrijbewijs wordt binnenkort niet meer voor 100% door het CPF gedekt, net als een B-rijbewijs en alle kwalificerende trainingen. De staat moet bezuinigen, en een van de genomen maatregelen is om werknemers te laten bijdragen aan de opleidingskosten.

Motorrijbewijs A2 A1 CPF Gratis financiering
© Envato

Het lijkt erop dat de regering niet had geanticipeerd op de omvang van het succes dat het door de CPF gefinancierde motorrijbewijs heeft gehad. Zoals wij u eind januari berichtten was het een gouden kans om een ​​dure motorfiets te financieren, en het aantal dossiers explodeerde. Op dinsdag 20 februari kwam de afgevaardigde minister, verantwoordelijk voor Openbare Rekeningen, Thomas Cazenove, het enthousiasme in bedwang houden.

U moet “minimaal” 10% van de kosten van het motorrijbewijs betalen

Geconfronteerd met de naar beneden bijgestelde groei van de Franse economie in 2024 moet het land 10 miljard dollar besparen om dit te verwezenlijken. Een van de maatregelen die door de overheidsfinanciën zijn genomen, is de deelname van werknemers in het kader van het strategische partnerschap, Dat levert een besparing op ter waarde van 200 miljoen euro.

De krant Le Figaro berichtte: De hoogte van deze eigen bijdrage is nog niet vastgesteld, maar wordt verondersteld minimaal 10% van de opleidingskosten te bedragen. » Deze procedure geldt dus voor de financiering van het motorrijbewijs, maar ook voor alle configuraties die in aanmerking komen voor het CPF.

Een motorrijbewijs is niet meer geheel gratis. U zult uw hand in uw zak moeten steken, maar niet in verhouding tot het bedrag dat u zou betalen zonder de hulp van het Centraal Solidariteitsfonds. Volgens de online rijschool Simons autoEen motorrijbewijs A2 kost afhankelijk van de regio tussen de € 600,- en € 1.300,-. Bij deze prijzen betekent dit dat je nu minimaal 60 tot 130 euro moet betalen om het te kunnen betalen.

READ  De nieuwe Tesla-batterij kan 1200 km afleggen op één lading

Te lezen > Rijbewijs: wordt er binnenkort een verplichte medische keuring uitgevoerd om het rijbewijs te behouden?

Er zullen echter uitzonderingen zijn. “Als de werkgever bijdraagt ​​als het saldo onvoldoende is.”. Maar je moet wel een goede reden hebben om binnen te komen en je baas te vragen zijn hand in je portemonnee te steken! Bovendien zullen werklozen niet worden getroffen door de “minimale” bijdrage van 10%.

Dankzij de CPF zullen motorrijbewijzen wijdverspreider worden

Sinds 1 januari kan het CPF een rijbewijs financieren. Vaak noodzakelijk in hun dagelijks leven, de meeste Fransen hebben al een rijbewijs B. Daarentegen is een motorrijbewijs, dat gezien wordt als een luxe om plezier te hebben, zeldzaam. Omdat de CPF-saldi soms ongebruikt opstapelen, is de toestroom van aanvragen voor motorrijbewijzen geen verrassing.

Zo waren de trainingen voor het rijbewijs A1 en A2 de afgelopen maand een groot succes. Met meer dan 7.000 gevalideerde dossiers, goed voor een totale uitgave van € 7 miljoen, is de A2-opleiding nu de tweede meest gewilde na het autorijbewijs, dat nu elektronisch is. Om te zien of aankondigingen van de overheid de orders zullen vertragen.

  • De Franse staat moet geld besparen vanwege de vertraging van de economische groei.
  • Werknemers zullen maximaal 10% moeten bijdragen aan de opleidingsfinanciering die in aanmerking komt voor het CPF.
  • Vooral motorrijbewijzen en autorijbewijzen worden door deze maatregel getroffen.