Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het magnetische veld van Mars herstarten? Onderzoekers hebben een oplossing

Als ruimteagentschappen zich vandaag officieel op de maan richten, kijken ze al naar Mars. Maar om permanent een kolonie op de rode planeet te vestigen, zal het nodig zijn om na te denken over de wederopbouw ervan. Onderzoekers bestuderen enkele oplossingen om dit mogelijk te maken.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Interview: Is rehabilitatie op Mars mogelijk?
Reshaping Planets is een klassiek sciencefictionverhaal. Maar is Mars bewoonbaar maken door zijn atmosfeer te veranderen echt betrouwbaar? Futura-Sciences interviewde planetaire wetenschapper Charles Frankel om zijn mening hierover te geven.

De Landvormen. Het wordt vaak besproken in sciencefiction. Maar voor de wetenschap is het heel eenvoudig om zich de implementatie van het idee voor te stellen – een omgeving transformeren om deze bewoonbaar te maken – vandaag de dag nog steeds moeilijk. Wetenschappers denken echter dat als we bijvoorbeeld Mars willen koloniseren, we er serieus over moeten nadenken. De eerste stap, volgens een internationaal team dat bestaat uit de hoofdwetenschapper bij NASA, James Green, om een ​​magnetisch schild rond de rode planeet te repareren dat al lang of bijna verloren is gegaan.

De magnetisch veld De oceaan van de aarde beschermt ons eigenlijk tegen de meest sterk geladen deeltjes energie die van de zon tot ons komt. Het buigt ze af en voorkomt zo dat ze de oppervlakte bereiken. Het beschermt ons ook tegen een breder scala aan invloeden zonnewind Op deAtmosfeer. Want die laatste heeft de ongelukkige neiging om de onbeschermde atmosfeer letterlijk te strippen. Dit lijkt te zijn wat er met Mars is gebeurd. De eens zo dikke atmosfeer is geleidelijk uitgedund.

De magnetisch veld Van Onze Aarde Gemaakt door dynamo-effect. door bewegingen De ijzeren kern In het hart van onze planeet. Maar daarvoor is de kern van Mars te klein en niet heet genoeg. Dus bedachten de onderzoekers andere ideeën. Als het niet mogelijk is om een ​​stroom geladen deeltjes in de diepten van de Rode Planeet te creëren, waarom dan niet overwegen om er een te creëren … rond Mars?

READ  Bernard Kouchner - RT zegt in het Frans dat weigeren te vaccineren een "verraad" is

Magnetisch veld dankzij Phobos

Hiervoor vertrouwen onderzoekers op Phobos. Phobos is de grootste van de twee manen van Mars. Alle nederigheid bleef. Vanwege Astronomie wetenschappers Bepaal de grootste diameter als minder dan 30 kilometer. Maar hij is ook van de twee manen van Mars in een baan om de aarde Zo dicht mogelijk bij de rode planeet. Op een relatief cirkelvormig pad is het slechts ongeveer 6000 km verwijderd van de bodem van Mars.

Wat de onderzoekers suggereren, is dat de deeltjes waaruit de grond van Phobos bestaat, kunnen worden geïoniseerd en vervolgens worden versneld. Ze kunnen daarom langs de baan maan, waardoor een soort plasmaring ontstaat. Wat op zichzelf een voldoende sterk magnetisch veld zou opleveren – volgens astronomen zou er niet veel meer nodig zijn dan het zou kunnen genereren magneet Vrij klassiek, maar herhaald over de hele planeet – om menselijke kolonisten te beschermen die zich misschien voor de lange termijn op Mars willen vestigen.

Een van de moeilijkheden is de hoeveelheid kracht die nodig is voor het proces. De onderzoekers schatten dat hiervoor minstens evenveel energie nodig is als er in 2020 op aarde werd verbruikt. Om dit probleem op te lossen hopen ze te kunnen rekenen op kernsplijting. Een energiebron die echter essentieel zou kunnen zijn voor kolonisatie.

Dus het plan is het meest gewaagd. Er zijn veel obstakels. Maar voor onderzoekers is het tijd om de vraag serieus te stellen. Want als we klaar zijn om naar Mars te gaan, zullen we ook klaar moeten zijn om met innovatieve oplossingen te komen.

READ  Covid-nummers. Beoordeling coronavirus in Frankrijk, dinsdag 11 mei 2021

Mars: NASA stelt voor om het bewoonbaar te maken door zijn magnetisch veld te recreëren

Op een recente NASA-conferentie kwamen onderzoekers met een ingenieus idee om Mars te hervormen: het creëren van een kunstmatig magnetisch schild om de erosie van zijn atmosfeer te onderdrukken.

Onderwerp Laurent Sacco Geplaatst op 07/03/2017

Hoewel het zich bevindt in woongebied Vanaf de zon is Mars anders dan de aarde. De de druk van zijn atmosfeer is al erg zwak (wat neerkomt op 1/160NS van de aarde) en bevat 95,32% koolstofdioxide2, slechts 2,7% vanazot en 0,13% vanZuurstof. De gemiddelde temperatuur aan het oppervlak is ook laag: – 53 ° C. Water lijkt alleen op aarde te bestaan ​​in de vorm van ijs. Alles wijst er echter op dat in het verre verleden, ongeveer vier miljard jaar geleden, de planeet veel gastvrijer was, met oceanen, dichtere en warmere atmosferen dankzij Opwarming van de aarde.

Het raakt het kwijt magnetisch veld Dat Mars zijn atmosfeer (en veel van zijn water) zou hebben verspild. Reden ? En de erosie veroorzaakt door de zonnewind, volgens de gegevens die je hebt verstrekt Maven onderzoek van Nasa. Deze twee omstandigheden, de afwezigheid van een magnetisch veld dat wordt onderhouden door een interne dynamo die lange tijd niet heeft gewerkt en de afwezigheid van een dichte atmosfeer, maken van onze buur een koude en droge wereld waarvan het oppervlak wordt blootgesteld aan het schadelijke bombardement van kosmische stralen. Dit heeft de mensheid echter niet ontmoedigd, die hoopt op een dag de Rode Planeet te koloniseren. Sommigen hopen zelfs Terraformer Door blokken droogijs en water te smelten die hun elektroden bedekken.

Magnetisch schild op het L1 Lagrange-punt op Mars

Maar dit tweede land kan niet blijven bestaan. In feite, de zwakken zwaartekracht Mars, nogmaals, de erosie van zijn atmosfeer zal het binnen een paar duizend jaar weer onherbergzaam maken. Het zou definitief kunnen zijn omdat hij zijn laatste waterreserves zou hebben verloren en Gas koolzuur.

READ  Wetenschappers ontwikkelen een effectief desinfectiemiddel voor één week

Een groep onderzoekers heeft echter zojuist een revolutionaire oplossing voor dit probleem voorgesteld op een NASA-conferentie. Planetaire wetenschapsvisie 2050 dat gebeurde in Washington. De Concept Klinkt als sciencefiction, of tenminste, zo niet zo gek als sciencefiction dyson veld ofdode ster van star Wars, is van kaliber ruimtestations door Gerard O’Neill. Het zou niets minder zijn dan het plaatsen van een object op het Lagrangiaanse punt L1 in het Mars-Zon-systeem, dat zich gedraagt ​​als een magnetische dipool, of in minder technische termen, een magneet. numerieke simulatie Ter ondersteuning zouden ze laten zien dat a magnetosfeer Zo zou een synthetisch materiaal kunnen worden ingezet en de rest van de Marsatmosfeer kunnen beschermen tegen de erosie van de zonnewind. Het kan een bepaalde vorm aannemen WL Opblaasbaar die magnetische velden kan genereren met een intensiteit van 1 tot 2 Tesla.

Het feit blijft dat we geen nauwkeurige beoordeling hebben van het apparaat dat zo’n veld zou kunnen genereren en we kunnen ons ongetwijfeld voorstellen dat er een aanzienlijke energiebron voor nodig is. Waar kom je vandaan? De zonneschijn Met fotovoltaïsche cellen ? Het is ook niet bekend hoe het zou worden gebouwd of wat de kosten van een dergelijke instelling waren. Hoe dan ook, dit blijft een goede intellectuele oefening om door te gaan en wie weet waar de mensheid over een eeuw zal zijn met technologie gecontroleerde fusie en uitbuiting robotachtig van asteroïden ?

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?