Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Seizoensgriep rechtvaardigt insluiting?

Elke winter in Frankrijk, griep Veel patiënten leiden ertoe
reanimatieEn niemand had een idee
beperken Bevolking, om vaccinatie verplicht te stellen of om een ​​gezondheidsnoodsituatie af te kondigen”, betreurt de netizen in een speciale virale tweet die een paar dagen geleden is gepost. Om zijn observaties te ondersteunen, voegt de tweetschrijver zijn bericht toe met een grafiek met het aantal patiënten dat is toegelaten tot intensive care voor griep tussen 2014 en 2019 Er zijn cijfers die indrukwekkend lijken.

Maar waarom dan het gezondheidsbeleid bestrijden? griep Het was niet dezelfde die was voorbereid op
COVID-19 ? Dit is de vraag die veel mensen zichzelf stellen en die vinden dat de acties die ze hebben ondernomen
Regering Het is “onterecht”.

van nep

De afbeelding die door netizens wordt gereproduceerd, komt van: Onderzoek naar de kenmerken van ziekenhuisopname vanwege griep tussen 2012 en 2017, gepubliceerd door Public Health France in 2019. Het is te zien dat tijdens de piekweken van de epidemie meer dan 300 grieppatiënten werden opgenomen op de intensive care.. Dit zijn indicatoren die moeten worden vergeleken met de indicatoren die worden gebruikt om de coronavirusepidemie te monitoren.

Wat betreft de exacte kwestie van toelating tot pakketten, is de vergelijking definitief: volgens op maandag 22 november 2021 gepubliceerde cijfers over de afgelopen zeven dagen werden 512 patiënten opgenomen op de intensive care vanwege een Covid-19-infectie, Volgens de Franse volksgezondheidsschaal. Dus meer acceptatie, ook al bereikte Frankrijk het hoogtepunt van de vijfde golf niet. Ter vergelijking: op het hoogtepunt van de derde golf, in april 2021, werden er meer dan 400 mensen per dag opgenomen in de “critical care”.

READ  Het herstel van de biodiversiteit op aarde kan miljoenen jaren duren

Covid-19 zorgt voor meer doden

Een ander item ter vergelijking, het aantal sterfgevallen geassocieerd met elke ziekte. Het resultaat is duidelijk: “Influenza doodt veel minder dan Covid-19”, stelt Catherine Hill, een epidemioloog, met 20 minuten. Volgens onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Dijon en gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift scalpel, is het sterftecijfer van ziekenhuispatiënten als gevolg van Covid-19 drie keer hoger dan het percentage dat verband houdt met seizoensgriep. 16,9% van degenen die met het coronavirus waren opgenomen, stierf tussen 1 maart en 30 april 2020 in Frankrijk, vergeleken met slechts 5,8% van degenen die tussen 1 december 2018 en 28 februari 2019 in het ziekenhuis werden opgenomen als gevolg van griep.

En de griep overbelast ziekenhuizen ook minder, omdat de verblijven korter zijn: gemiddeld 11 dagen, tegenover 16 dagen voor opnames vanwege Covid-19, aldus de Cijfers van het Technisch Agentschap voor Ziekenhuisinformatie. Het huidige virus laat ook meer nawerkingen na.
Volgens dezelfde studie uitgevoerd door onderzoekers uit DijonIn het voorjaar van 2020 had één op de vier patiënten die besmet waren met Covid-19 acuut ademhalingsfalen, vergeleken met minder dan één op de vijf patiënten met griep.