Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bronchiolitis-epidemie duurt voort in Frankrijk, griep bedreigt Réunion

Afgelopen winter hebben opsluiting en anti-Covid-barrièrebewegingen alle virussen helpen voorkomen, inclusief RSV (respiratoir syncytieel virus), dat verantwoordelijk is voor bronchiolitis en griep.

De gezondheidsautoriteiten hebben woensdag aangekondigd dat de epidemie van bronchiolitis onder zuigelingen in Frankrijk voortduurt, terwijl de griep, die momenteel weinig voorkomt in de Franse hoofdstad, in Réunion een epidemische fase dreigt in te gaan. De stad is gemarkeerd “Aanhoudende epidemie van bronchiolitisAlle gebieden die nog steeds getroffen waren, vatte ze samen in haar wekelijkse bulletin van het Franse Agentschap voor Volksgezondheid. Bij kinderen jonger dan 2 jaar herstelden de bezoeken aan de spoedeisende hulp en ziekenhuisopnames geassocieerd met bronchiolitis in de week van 14 november, na een stilte aan het begin van de maand. Het was slechts een eenmalig laag.”gerelateerd aan schoolvakantiesEn op Halloween, legt het bureau uit.

Van de 3.609 kinderen jonger dan 2 jaar die de afgelopen week op de eerste hulp voor bronchiolitis zijn gezien, waren er 3.189 (88%) jonger dan 1 jaar en 1.257 (35%) werden opgenomen in het ziekenhuis. Meer dan 90% hiervan is jonger dan een jaar. Bronchiolitis, een veel voorkomende en zeer besmettelijke, zorgt ervoor dat kinderen hard en snel hoesten en piepen. Meestal kan een bezoek aan de eerste hulp of zelfs een ziekenhuisopname nodig zijn. Afgelopen winter hebben opsluiting en anti-Covid-barrièrebewegingen geholpen om alle virussen te voorkomen, inclusief RSV (respiratoir syncytieel virus) dat verantwoordelijk is voor bronchiolitis.

READ  weervoorspelling. Na hevige wind, stortregens en onweersbuien die maandag worden verwacht in Cote D'or?

Kinderen waren minder besmet dan normaal en daarom minder massaal geïmmuniseerd, wat de vrees voor een nog sterkere epidemie dit jaar deed toenemen. Dit fenomeen kan ook verband houden met andere wintervirussen, waaronder griep of gastro-enteritis. Als zodanig is seizoensgriep, waarvan de epidemie meestal later in het jaar uitbreekt, nog steeds schaars aanwezig in de Franse hoofdstad, volgens de Franse volksgezondheid, die slechts een handvol geïsoleerde gevallen op de intensive care noemt. Aan de andere kant registreerde Réunion in de overzeese gebiedsdelen een overgang naar een pre-pandemische fase. Mayotte van haar kant wordt nog steeds geteisterd door de epidemie, zoals al enkele weken het geval is.

Laten we ook eens kijken – Is ons immuunsysteem verzwakt door het Covid-19 virus?