Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het lot van Quincy Promise, die momenteel in Dubai gevangen zit op beschuldiging van drugssmokkel

Het lot van Quincy Promise, die momenteel in Dubai gevangen zit op beschuldiging van drugssmokkel

Vandaag, vrijdag, onthulde de Nederlandse krant De Telegraaf de moeilijke omstandigheden van de internationale detentie van Orangi Quincy Promes in de Al Aweer-gevangenis nabij Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). De speler van Spartak Moskou (32 jaar) werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens cocaïnesmokkel.

Van voetbalvelden tot gevangenis. Dat is het trieste lot van Quincy Promise. De Nederlandse rechtbank heeft de Nederlandse speler van Spartak Moskou (32 jaar) veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf op beschuldiging van cocaïnesmokkel. Hij werd begin maart in Dubai gearresteerd op beschuldiging van een “binnenlandse misdaad” in de Verenigde Arabische Emiraten, en werd vastgehouden in een gevangenis in Al Awir bij Dubai, in afwachting van uitlevering aan zijn land. Naast de kou en het lawaai was Quincy Promes onder zeer moeilijke omstandigheden getuige van een radicale verandering in zijn dagelijks leven, zo blijkt uit onderzoek van Nederlandse media vrijdag. De Telegraaf.

Hoofdscheren voor alle gevangenen

Als vijf mensen de cel van Quincy Promise zouden delen, waren er in werkelijkheid twintig gevangenen, van wie sommigen op de grond sliepen. De Bataaf zal zijn cel delen met vier andere Nederlandse gevangenen die eveneens in afwachting zijn van uitlevering, naast de Pakistanen. Egyptenaren en Indiërs, vaak drugsverslaafden, weten niets van zijn verleden als voetbalster.

Ook in deze strafinrichting, die over weinig bewakers beschikt, komen verkrachtingszaken veelvuldig voor. Alle gedetineerden moeten bij aankomst hun hoofd laten scheren. Als het haar te lang wordt geacht, worden gevangenen gestraft met het onthouden van televisie of telefoongesprekken.

Tenslotte zal de Oranje-speler (50 caps – zeven goals) weliswaar drie keer per week mogen sporten, vanwege het gebrek aan beschikbare uitrusting niet aan fysieke activiteit kunnen deelnemen. Daarom kan hij zichzelf niet fysiek onderhouden of vertrouwen op een gezonde levensstijl, aangezien er geen fruit of groenten bij de maaltijden worden geserveerd.

READ  Moeten de gevechten tussen Dumpy en Bucky stoppen? Analyse van de Franse MMA-scheidsrechter

Belangrijkste artikelen