Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het logistieke onbekende voor “specifieke” vaccinatiecampagnes die aan het begin van het schooljaar op scholen zijn gepland

Vaccinatie van middelbare en middelbare scholieren en leerlingen op scholen zal een belangrijk onderdeel zijn van de gezondheidsstrategie die aan het begin van het schooljaar werd gepubliceerd. Dit werd bevestigd door het staatshoofd tijdens zijn televisietoespraak op 12 juli, waarbij hij in september de publicatie aankondigde. Specifieke vaccinatiecampagnes Voor jongeren staat de vaccinatie al sinds half juni open voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees onze decodering: Emmanuel Macron gedwongen om het virus te stoppen … en zijn hervormingen

“Frankrijk heeft tijdens deze crisis het onderwijs grotendeels behouden”, Hij verdedigde maandag Emmanuel Macron. “Twaalf weken schoolsluiting sinds maart 2020, vergeleken met zesenvijftig weken in de Verenigde Staten en vierendertig weken in Duitsland… We kunnen trots zijn dat we ons best hebben gedaan voor de toekomst van onze kinderen en jongeren.”

Over het vaccineren van de jongsten was de presidentiële verklaring niet geheel verrassend: in een advies dat op 8 juli werd gepubliceerd, stelde de Wetenschappelijke Raad voor om er een prioriteit van te maken. Het is ook de positie van het bestuur van de Vaccinatiestrategie en de Hoge Autoriteit voor de Gezondheid. Aan de andere kant lijkt de regelgeving op scholen niet de verdiensten van de minister van Onderwijs te hebben: op 8 juli, in CNieuwsEn de Jean-Michel Blanquer maakte duidelijk dat hij het wilde “Vooral dat de studenten de komende twee maanden in de vaccinatiecentra worden ingeënt.” “Ons schoolsysteem is niet volledig georganiseerd om alle studenten te vaccineren, het meest voorkomende is dat we kinderen kunnen vaccineren in aangewezen centra,” dan verdedigd. Toen hem werd gevraagd naar LCI, zei hij ook dat hij bang is voor een… Systeemstoring.

“mobiele teams”

De aankondiging van het staatshoofd in de onderwijsgemeenschap roept in dit stadium veel vragen op. “Wie wordt gevaccineerd? Op welk tijdstip? Welke toestemmingsverzameling?” Sophie Venetitay, een woordvoerster van SNES-FSU, vraagt ​​de meerderheidsvakbond onder middelbare schoolleraren. We weten dat [vacciner dans les établissements] Het kan een manier zijn om jongeren te bereiken die een fragiele relatie met hun arts hebben, maar het roept organisatorische vragen op die snel moeten worden beantwoord. “We zijn er niet tegen om van onze instellingen vaccinparken te maken als het gaat om het bouwen van leningen en het uitdelen van vergunningen, Reactie door Bruno Bobkiewicz, van het SNPDEN-UNSA Directeurensyndicaat. Maar meer doen we niet! ” Schoolleiders zijn het niet vergeten Zelftestcampagne “mislukt” die zij de afgelopen maanden zelf hebben moeten beheren.

READ  Hittegolf 2 jaar geleden: 42,6°C in Parijs op 25 juli 2019!

Je hebt 32,37% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.