Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron stelt een voorvaldrempel in op 200 waarboven remactie kan worden ondernomen

Het staatshoofd heeft het incidentieniveau waarboven regionale beperkingen kunnen worden besloten op 200 vastgesteld, als het uitbreken van gevallen gepaard gaat met het begin van een golf van gastvrijheid.

De eerste 50, toen 250, toen 400 en nu 200. In zijn presidentiële toespraak op maandagavond stelde Emmanuel Macron 200 een nieuwe drempel voor paraatheid die zou leiden tot de regionalisering van maatregelen om de epidemie te beteugelen. Al blijft het wat vaag over de inhoud van deze maatregelen.

“In afdelingen waar het besmettingspercentage de 200 kan overschrijden en het aantal ziekenhuisopnames toeneemt, kan de gouverneur de remmaatregelen nemen”, aldus het staatshoofd.

Kwamen de Pyrenees orientales snel over de drempel?

Volgens onze informatie zou dit arsenaal aan maatregelen de terugkeer van werken op afstand en het verminderen van meetwaarden kunnen omvatten. Maar het is daarom aan de burgemeester om te beslissen of hij die limieten wel of niet oplegt, of andere beperkingen toevoegt, zoals het dragen van een masker buitenshuis.

Tot nu toe heeft geen enkele stadswijk de drempel van 200 overschreden, maar sommigen gaan daarheen, zoals de Pyrenees Orientalis, waarvan de incidentie in één week meer dan verviervoudigd is tot 130 op maandag.

READ  We weten eindelijk waarom het ervoor zorgt dat je je reukvermogen verliest