Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze groep sterrenstelsels beweegt langs een “intergalactische snelweg”

Dankzij talrijke telescopen konden wetenschappers een groep sterrenstelsels zien bewegen langs een soort “intergalactische snelweg”. De massa beweegt langs een draad, een strook heet gas.

Een groep sterrenstelsels werd waargenomen langs een “intergalactische snelweg”. De galactische cluster, genaamd “Northern Clump” (die men zou kunnen proberen te vertalen met “Northern Cluster”), lijkt te bewegen op een eerder geïdentificeerde draad, details uitspraak Van de Chandra X-ray Observatory op 2 juli 2021. A een onderzoek Gedeponeerd op 28 juni bij arXiv, naar het tijdschrift Astronomie en astrofysica, over ontdekking.

De noordelijke cluster bevindt zich op ongeveer 690 miljoen lichtjaar van onze planeet. De pit is een strook heet gas die zich uitstrekt over 50 miljoen lichtjaar. Het is het feit dat de melkwegcluster langs deze draad beweegt, als een voertuig dat op een snelweg rijdt, een nieuwigheid die wetenschappers hebben geïdentificeerd.

Gegevens van meerdere telescopen gecombineerd

Waarnemingen van verschillende telescopen maakten het mogelijk om dit fenomeen waar te nemen. Hier worden gegevens van de XMM-Newton-telescoop van de European Space Agency in blauw weergegeven en gegevens van de Chandra-telescoop in paars. De cluster van sterrenstelsels wordt ook waargenomen in optica en infrarood (oranje, blauw, groen), evenals in het radioveld (rood), met de Australische Pathfinder Array.

De diameter van de afbeelding werd geschat op 17 miljoen lichtjaar. // Bron: Röntgenfoto: (Chandra: NASA/CXC/Univ. Bonn/A. Veronica et al; XMM-Newton: ESA/XMM-Newton); Optisch: DES/DOE/FNAL/DECam/CTIO/NOIRLab/NSF/AURA; Radio: CSIRO / ASKAP / EMU

Zoals samengevat in de verklaring van het Chandra Observatorium, heeft elk van deze telescopen belangrijke en aanvullende gegevens kunnen leveren voor het systeem en het fenomeen in actie. Dankzij de optische gegevens was het mogelijk om sterrenstelsels in de cluster te zien. Met behulp van XMM-Newton kunnen de hete gassen van het cluster worden waargenomen. Chandra maakte het mogelijk om heet gas te onderscheiden dat zich rond a Zwart gat Supermassief, gelegen in het midden van een van de sterrenstelsels in het centrum van de cluster.

READ  We laten je zien waarom krekels niet meer zingen als de zomer nog niet voorbij is

Joe heeft een andere groep “betreden”

Dankzij oude waarnemingen, gedaan met het Russische Ruimteobservatorium Spektr-RG (en zijn belangrijkste instrument) ik Rosetta), wisten wetenschappers dat de noordelijke cluster, samen met twee andere clusters van sterrenstelsels (Abell 3391 en Abell 3395), zich langs de gasfilamenten bevinden. Het Noordelijk Blok lijkt op weg te zijn naar de andere groepen, en op een dag voorbestemd om te fuseren. ” Deze groep sterrenstelsels [ndlr : Northern Clump] De val lijkt net de atmosfeer te zijn binnengedrongen (…) van cluster A3391 ‘, lezen we in de studie.

Deze resultaten zijn interessant omdat ze in lijn zijn met de uitgevoerde simulaties. Ze toonden aan dat clusters van sterrenstelsels naar elkaar toe bewegen, langs enorme filamenten van gas, voordat ze samensmelten.

Bekijk de wereld vanuitDe ruimte

Deel op sociale media

Vervolg van de video