Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Waarom doet uw arm pijn na vaccinatie en hoe kunt u de pijn verlichten?

primair
Het is een van de meest gemelde bijwerkingen bij patiënten die zijn gevaccineerd tegen Covid-19: pijn in de arm en op en rond de injectieplaats. Hoe leggen we het uit? En kunnen we het voorkomen?

Vaccinatie (in het algemeen en tegen Covid-19 in het bijzonder) stelt je bloot aan enkele ongewenste effecten. Onder hen pijn, roodheid of zelfs zwelling op de injectieplaats. Alsof je een blauwe plek op je arm hebt.

Waarom doet het pijn?

De Vaccinatie tegen Covid-19 Het is een intramusculaire injectie, dat wil zeggen dat het vaccin in een spier wordt geïnjecteerd. Specifiek in de deltaspier van de arm, de grote spier die de schouder zijn bewegingsbereik geeft.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze armpijn. Beginnend bij de kleine wond waar de naald werd ingebracht.

En dan die gevoelloosheid, die lichte pijn, geeft aan dat het vaccin je immuniteit begint te activeren. Vaccins tegen COVID-19 Het bedriegt het immuunsysteem in feite door te denken dat het virus het is binnengedrongen. Dus witte bloedcellen worden ingezet om de “indringer” op te sporen. Onze arm zal het slagveld zijn waar het allemaal begint.

De aard van mRNA-vaccins kan deze pijn ook verklaren.In feite kunnen we op de website van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in de VS lezen dat de vaccins van Moderna en Pfizer de arm meer pijn zullen doen dan die van seizoensgriep . dus waarom ? Zoals Stephan Paul, een immunoloog aan het CHU de Saint-Etienne (Loire) aan onze collega’s van Le Parisien uitlegde: “Messenger-RNA op zich is niet erg inflammatoir, maar het zijn de lipiden rond de messenger-RNA’s die deze ontsteking veroorzaken.”

READ  Een verdere afname van het aantal intensive care-patiënten

Kunnen we deze pijn voorkomen?

Deze armpijn is ongevaarlijk en neemt na een dag of twee geleidelijk af. In de tussentijd kun je, om van jezelf af te komen, een koud kompres op het getroffen gebied leggen. Het kan ook pijnstillers maskeren. Nog een laatste tip, zelfs als de bronnen tegenstrijdig zijn, zou het gedurende de dag bewegen van de arm de ontsteking moeten verminderen.