Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het opgegraven bot getuigt van het emblematische Neanderthaler-gedrag

Een 51.000 jaar oud opgegraven bot gevonden in een oude grot in Duitsland verbrijzelt de hypothese van een directe invloed van moderne mensen op de symbolische vermogens van Neanderthalers.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Experts uit het verleden: in de voetsporen van neanderthalers
Neanderthalers leefden tussen 250.000 en 28.000 voor Christus. Hij is een alleseter en heeft veel hulpmiddelen ontwikkeld voor het vangen en slachten. Inrap (Nationaal Instituut voor Preventief Archeologisch Onderzoek) treedt in de voetsporen van deze voorouder in een documentaire getiteld Experts from the Past die boeiende jachtpraktijken volgt.

Het Boven-Paleolithicum in Europa staat bekend om zijn symbolische objecten verstandig man en voor Grotschildering die zijn grotten sieren. Een van de bekendste voorbeelden van grotkunst is: Chauvet-grot, versierd tussen 37.000 en 33.000 jaar geleden tussen 31.000 en 28.000 jaar geleden, is versierd met schilderijen van neushoorns, paarden en bogen. in Midden-Europa, H. gezond Het produceerde muziekinstrumenten, ivoren antropomorfe en dierlijke beeldjes en tandhalskettingen in de vorm van een holenbeer. Voor oude antropologen bestaat er tegenwoordig geen twijfel over dat: H. gezond Hij was in staat tot verschillende symbolische gedragingen in heel Europa.

Neanderthalers hadden cognitieve vaardigheden die hen in staat stelden om complexe steentechnologie te gebruiken, houten wapens te maken en Hulpmiddelen in de botten. Hij produceerde ook composietgereedschappen, met name dankzij het gebruik van berkenteer Zelfklevend. Na het omgekeerde H. gezond, dat Neanderthalers Ook het bezitten van het vermogen om kunstvormen en symbolische uitingen te creëren wordt gedebatteerd, de bepaling van de geschiedenis van objecten en schilderijen sluit niet uit dat het symbolische gedrag van Neanderthalers door contact is verkregenH. gezond.

De auteurs van de studie gepubliceerd in Milieu en ontwikkeling van de natuur Ze hebben zojuist een 51.000 jaar oud fossiel geanalyseerd dat de laatste hypothese zou kunnen verdrijven. De Einhornhöhle-grot ligt in Duitsland, aan de noordelijke grens van de Neanderthalerketen. Op het niveau van de oude ingang van de grot, botten van enorme beren (Megaloceros giganteus), voorheen bekend als het “Grote Veenmoerashert) en andere kleine Zoogdieren Er werden onbekende personen opgegraven. Deze botten dragen door de mens gemaakte sporen en waren in zeer goede staat Gered van aaseters, planten en erosie. Onder deze overblijfselen zijn de auteurs geïnteresseerd in de tweede bataljons Van Mega-eros, een item dat ongeveer twee voet lang, vier voet breed en één voet dik is.

READ  Lekker naseizoen? Nazomer? Wat zijn de weertrends voor september 2021? 31-08-2021

Neanderthalers, een autodidactische kunstenaar?

Op deze vingerkootjes zijn zes hoofdlijnen gegraveerd, die een patroon van vijf vormen vormen chevron genest en hypothetisch. Lettertypen aan weerszijden van een bestand boren Evenwijdig aan elkaar en afwisselend kruisen met die aan de andere kant, waardoor twee sets in elkaar grijpende lijnen worden gevormd. Microscopische analyse van deze lijnen geeft aan dat ze zijn gemaakt met behulp van verschillende graveertechnieken. Aan de basis van de falanxen worden nog vier korte, verticale en minder uitgesproken lijnen geïdentificeerd. De auteurs van het onderzoek probeerden deze inscripties in het laboratorium te reproduceren om de context te begrijpen waarin ze zijn gemaakt en concludeerden dat ze in 1 uur en 30 minuten op een gekookt bot konden worden getraceerd.

De complexe productie, systematische opstelling en zeldzaamheid van megaros ten noorden van de Alpen zijn argumenten die pleiten voor het feit dat deze inscriptie het resultaat is van een opzettelijke handeling en dat het een symbolische betekenis heeft. Voorwerpen uitgehouwen in rotsen, tanden en botten Dr’antilope, paarden en oeros uit het Midden-Neolithicum zijn vergeleken met het Megairos-bataljon. De inscripties die ze tonen zijn ongetwijfeld minder ingewikkeld dan die van de monumentale falanxen van de Einhornhole.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat Neanderthalers symbolisch gedrag hebben verworven onafhankelijk van mensen.H. gezond

Hoe zit het met het effect?H. gezond Over het symbolische gedrag van Neanderthalers? opgestaan ​​uitH. gezond 400 km ten zuiden van Einhornhole dateert van 43.500 tot 38.000 jaar geleden, enkele duizenden jaren nadat de gigantische falanx was gedateerd.

READ  Deze mummie in zeer goede staat werd ontdekt in Pompeii, archeologen stelden vragen

Het is dus zeer waarschijnlijk dat Neanderthalers symbolisch gedrag hebben verworven onafhankelijk van mensen.H. gezond Dit laatste kan niet langer worden beschouwd als de enige verklarende factor voor het ontstaan ​​van Neanderthaler abstracte cultuuruitingen: de invloed vanH. gezond Het is niet de enige reden waarom Neanderthalers abstracte concepten en een bepaald artistiek gevoel ontwikkelden.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

READ  Het gezinsvermogen steeg in 2020 ondanks de gezondheidscrisis