Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kan moeilijk zijn om in een paar weken een smartphone of computer te kopen

Het kan moeilijk zijn om in een paar weken een smartphone of computer te kopen

Verschillende regio’s in China dwingen de rationalisering van het elektriciteitsverbruik af. Gevolgen: Fabrieken liggen plat en dit kan grote gevolgen hebben voor uw toekomstige aankopen van technologische producten.

stapel van drie smartphones

Een stapel van drie smartphones // Bron: Frandroid

Geen geheim. Onze consumptiemaatschappij is sterk afhankelijk van China, dat goed is voor 30% van de wereldwijde productie, alle producten samen. Deze uitspraak geldt vooral in de technologiesector. Dus als de machtige machine van het Centrale Rijk begon te hoesten, zou de hele wereld dreigen verkouden te worden. De Aziatische reus wordt echter gedwongen zijn elektriciteitsverbruik te rantsoeneren en dit kan uw toekomstige aankoop beïnvloeden of zelfs voorkomen. smartphoneEn de computer of welk elektronisch apparaat dan ook.

Hier zijn enkele verklaringen om de situatie volledig te begrijpen.

Hoe wordt China getroffen door stroomstoringen?

In feite zijn sommige delen van China al heel lang gewend aan vrij regelmatige stroomuitval. Echter, ” De frequentie is sterk toegenomen sinds de tweede helft van vorig jaar“, wijzen naar Zuid-Chinese ochtendkrant. Vooral de in Hong Kong gevestigde krant noemde de boze bewoners die klagen op sociale media.” De stroomstoringen deden zich voor tijdens piekuren zonder voorafgaande waarschuwing».

Chinese elektriciteitscentrale in Jongliangcheng, China

Chinese elektriciteitscentrale in Jungliangcheng in China // Bron: Wikimedia Commons

Dat leren we de afgelopen maand ook”, 16 van 31 provincies […] Implementatie van elektriciteitsrantsoeneringsmaatregelen, die een groot deel van de bevolking alarmeerden en de industriële sector van het land in chaos stortten.” .

Wat is de reden voor het rantsoeneren van elektriciteit?

Om deze massale stroomuitval in China te verklaren, zijn twee redenen naar voren gebracht: steenkooltekorten in combinatie met een milieutransitiebeleid dat door president Xi Jinping werd aangejaagd. De president wil tegen 2060 CO2-neutraal zijn. Hij heeft zelfs tegen de Verenigde Naties gezegd dat er geen nieuwe kolencentrale op de bodem van zijn land zal worden gebouwd. In dit verband wil Peking ervoor zorgen dat 20% van de elektriciteit in 2025 afkomstig zal zijn van hernieuwbare energiebronnen (wind, waterkracht, enz.).

Xi Jinping

Xi Jinping op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 // Bron: UNclimatechange

Probleem: momenteel China is nog steeds sterk afhankelijk van steenkool, die nog steeds goed is voor 70% van de elektriciteitsproductie volgensBloomberg . Het beleid van het Chinese regime vertraagde echter de winning van deze brandstof, terwijl de vraag naar elektriciteit uit Chinese productielijnen sterk toenam. Zeker aan het einde van de crisis veroorzaakt door Covid-19.

READ  Deze kerstbonbons moeten snel weer terug in de winkel.

Kortom, de Chinese kolenproductie kon de productie van op kolen gebaseerde elektriciteit in de eerste acht maanden van 2021 niet bijhouden. Ondertussen moesten de provincies in het noorden van het land de voorraden van dit erts voorspellen. Materiaal om de komende winter voor verwarming te zorgen. Dat beperkt dus ook de voorraden.

Wat is de impact op uw aankopen van technische producten?

Zoals hierboven vermeld: deze crisis heeft meer dan de helft van de provincies in China ertoe aangezet om elektriciteit te rantsoeneren. Het gaat met name om de gedwongen onderbreking van productielijnen in de fabrieken van veel fabrikanten.Nikki AziëZo schrijft hij dat componentenleveranciers van Apple, Tesla, Intel, Nvidia of Qualcomm worden getroffen door deze acties.

Apple iPhone 13

Apple iPhone 13 // Bron: FRANDROID – Anthony WONNER

In de stad Suzhou moesten fabrieken vijf dagen zonder stroom. Zelfde verhaal in Jiangsu. Stel een bron hier in Frankrijk voorFrandroidDat leveranciers in China hun handelspartners zullen bellen om hen te waarschuwen dat hun fabrieken meerdere dagen per week zullen worden stilgelegd. Dus deze crisis zal waarschijnlijk voortduren in een context waarin: De technologiesector lijdt al onder een wereldwijd tekort aan halfgeleiders.

Laten we de situatie samenvatten. De wereldwijde fabrikant moet zijn productie vertragen in een context waar halfgeleiders al schaars zijn. Aan het eind van de dag zullen consumenten waarschijnlijk te maken krijgen met grote zorgen met betrekking tot voorraad… en prijsstijgingen. De eindejaarsfeesten hebben al veel mensen ertoe aangezet om producten te kopen (smartphones, computers, tablets, tv’s, enz.). De vraag zal dus erg sterk zijn vanwege het zwakke aanbod.

READ  Meer dan 5.600 vluchten werden geannuleerd tijdens het kerstweekend en China is alert

moeilijkheid.