Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xavier Neel kondigde aan dat hij de drempel van 90% van het aandelenkapitaal en de stemrechten van de Ilias had overschreden en dat hij de rest van de aandelen zou kunnen terugkopen.

Xavier Neel kondigde aan dat hij de drempel van 90% van het aandelenkapitaal en de stemrechten van de Ilias had overschreden en dat hij de rest van de aandelen zou kunnen terugkopen.

Xavier Niel overschrijdt de grens van 90% in de hoofdstad van de Ilias en maakt de weg vrij voor de volledige overname van de groep

Iliad, genoteerd op de beurs in 2004, is al lange tijd populair bij beleggers, maar al enkele jaren zijn telecomaandelen ondergewaardeerd. Het moederbedrijf van Free is gelanceerd in een investeringscyclus met 5G- en glasvezelnetwerken en zijn internationale expansie (Italië en Polen). De groep wil meer manoeuvreerruimte en niet bezwijken onder de marktdruk op prestaties en rendement met volledige transparantie.

Daarom lanceerde Xavier Niel op 9 september een vereenvoudigd openbaar overnamebod op Iliad-aandelen voor 182 euro per aandeel, met als doel de groep in staat te stellen zich terug te trekken uit de beurs.

Eliade kondigde vanavond aan dat Xavier Niel, via zijn HoldCo II-contract, de drempel van 90% van het aandelenkapitaal en de stemrechten van Eliade (96,46% van het aandelenkapitaal) heeft overschreden, waardoor hij de uitvoering van de squeeze kan aanvragen. De procedure, d.w.z. terugkoop van minderheidsaandelen zoals aangekondigd.

De groep stelt vast dat de definitieve resultaten van het openbare bod het onderwerp waren van een bericht gepubliceerd door het Arabisch Monetair Fonds op 29 september 2021 en dat het lobbyverzoek in de komende dagen zal worden ingediend.

READ  Wall Street stijgt, gedreven door de chipssector - 24-03-2022 om 21:57