Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kabinet heeft drie maatregelen aangekondigd voor bedrijven en gemeenschappen

Het kabinet heeft drie maatregelen aangekondigd voor bedrijven en gemeenschappen

Tijdens een persconferentie donderdag in Matignon, kondigde premier Elizabeth Bourne drie nieuwe maatregelen aan om bedrijven en gemeenschappen te helpen omgaan met stijgende energieprijzen. “Bijna $ 12 miljard“Om hen te ondersteunen zal euro-hulp worden vrijgemaakt.

De eerste heetElektriciteit demper“Het zal bedoeld zijn om een ​​deel van de elektriciteitsrekening te dekken voor”Kleine en middelgrote bedrijven die niet profiteren van het tariefschild, kleine en middelgrote bedrijven, verenigingen, lokale autoriteiten en openbare instellingenDe overheid ook.Vereenvoudigen en versterken van gerichte hulp, die al voor bedrijven bestaat“Met betrekking tot de lokale autoriteiten zal hij een wijziging van de Finance Bill indienen die voorziet in”Uitbreiding en versterking van het vangnet voor 2023“.

12 miljard euro envelop

Het kabinet streeft in de eerste plaats naar een structurele verlaging van de energieprijzen op Europese schaal, maar de minister-president heeft dat vastgesteld”Noodzakelijk om alle actoren zichtbaar te maken“.”Onze bedrijven en onze gemeenschappen kunnen niet wachtenZe voegde eraan toe: “Werkgeversorganisaties roepen al enkele weken op tot nieuwe hulp in het licht van de hoge energierekeningen en zeer complexe criteria voor het verkrijgen van hulp die al bestaat.

Elizabeth Bourne zegt dat deze nieuwe steun het tekort niet zal vergroten. Van de 12 miljard euro die is aangekondigd, komt er met name 7 miljard uit”lijfrentes“Het werd ingetrokken bij energiebedrijven als onderdeel van een buitengewone belasting. Daarbovenop komt drie miljard uit een envelop die al beschikbaar is gesteld voor lopende hulp en heel weinig is gebruikt. Tot slot, de resterende 1,5 miljard euro in de Er is budget gereserveerd voor het gemeenschapsvangnet.

READ  "We zijn in een lange inflatiecyclus terechtgekomen", zegt Michel-Edouard Leclerc

Bouw van een elektrische “schokbreker” op 1 januari 2023

Met betrekking tot het apparaat genaamd “schokdempers”, legde de minister van Energietransmissie, Agnès Pannier-Runacher, de details van de implementatie ervan uit. “Dit mechanisme blijft een jaar bestaanZe zei voordat ze eraan toevoegde: “Het gaat in vanaf 1 januari en beperkt de stijging van de energieprijzen tot consumenten met een professioneel contract, dus al diegenen die niet profiteren van het gereguleerde tarief en dus van het Energieschild. ”

De minister legt uit dat het gaat om alle MKB- en VSE-bedrijven die veel energie verbruiken”Zoals bakkers of slagers bijvoorbeeld“Deze schokdemper zal ook zorgen maken.”Gemeenten en verenigingen met meer dan 10 medewerkers. Dit mechanisme is van toepassing op alle contracten:Degenen die vandaag al hebben getekend en degenen die tegen het einde van het jaar zullen tekenenEindelijk gaat ze verder.Dit mechanisme zal automatisch zijn. Het vereist geen administratie en wordt automatisch toegepast op uw elektriciteitsrekening.