Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kabinet bereidt zich voor op een zwaardere gewichtstraf voor hybride en elektrische auto’s

Het kabinet bereidt zich voor op een zwaardere gewichtstraf voor hybride en elektrische auto’s

Het kabinet bereidt zich voor op een zwaardere gewichtstraf voor hybride en elektrische auto’s

Volgens Les Echos zal de gewichtstraf fors worden aangescherpt. Het zal vanaf 2024 gevolgen hebben voor meer eenvoudige hybride auto’s en vervolgens voor elektrische modellen in 2025.

Het belonings/strafsysteem zal in 2024 veel aanpassingen ondergaan. Aan de wortelkant weten we sinds het voorjaar dat het land een milieunorm gaat toevoegen aan de beloning, die gebaseerd zal zijn op de milieubeoordeling van de productie van de auto. Het doel is om Chinese merken te blokkeren. Aan de stick-kant is een langverwachte wending in de regels in de maak.

Krant echo Het gaf de eerste informatie over de volgende malusregels, die zullen worden opgenomen in de Finance Act 2024. Het is niet verwonderlijk dat de CO2-gerelateerde belasting “vroeg” begint. De afgelopen jaren is de triggerdrempel verlaagd met 5 gram per jaar. We staan ​​momenteel aan het begin van een CO2-boete van 123 g/km.

Dit moet doorgaan, met 118 g/km in 2024. Het rooster wordt met vijf “graden” gewijzigd, waardoor de boete voor eenvoudige hybride voertuigen, zelfs oplaadbare, die al belastbaar zijn, zal toenemen. Een voorbeeld met de nieuwe Honda CR-V hybride: bij 134 g/km is dat in 2023 een boete van € 280. In 2024 kan dat € 450 zijn.

Maar het belangrijkste is de gewichtstraf. Vanaf 1 januari 2022 geldt het voor voertuigen van meer dan 1,8 ton, met een boete van 10 euro per kilogram meer. Volgens Les Echos heeft de regering, na verschillende hypothesen tussen 1,5 en 1,7 ton overwogen te hebben, besloten de drempel te verlagen tot 1,6 ton.

Plug-in en elektrische hybrides zijn voorlopig beschikbaar. Dit zal het geval blijven in 2024. Maar de uitvoerende macht zou hebben gepland om deze weggeefactie in 2025 te beëindigen, en dit zou worden vastgelegd vanaf de Finance Act 2024, waarvan het ontwerp in september zal worden ingediend. Het kabinet zal zich daarom richten op de grote elektrische modellen, die door hun formaat XXL zijn en de aanwezigheid van een redundante batterij om een ​​behoorlijke autonomie te garanderen.

READ  Gezinnen helpen tijdens het moeilijke terug-naar-schoolseizoen

Merk op dat de gewichtstraf eenvoudige hybriden niet uitsluit. Modellen zijn al belast, bijvoorbeeld 3250 euro op een Toyota Highlander. Nu de drempel is verlaagd naar 1,6 ton, worden extra modellen bestraft. De nieuwe Espace plug-in hybride, die een CO2-emissieboete vermijdt, weegt 1.622 tot 1.749 kg in een configuratie met 7 zitplaatsen.

Lees ook
De milieubonus is vanaf 1 januari 2024 afhankelijk van de milieuklasse van het voertuig