Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Het is zo goed als zeker dat het virus nooit weggaat’

Antoine Terrell

In Europa bekeek epidemioloog Didier Petit de evolutie van de coronavirusepidemie. Hij waarschuwt dat in de herfst en winter “epidemiologische omstandigheden gunstiger zullen zijn voor overdracht.”

interviewen

Terwijl de gezondheidssituatie in Frankrijk blijft verbeteren, moeten we er echt over nadenken? covid-19-pandemie Is het binnenkort verleden tijd? De regering heeft in ieder geval besloten elke roekeloze vervolging bij een hervatting van de epidemie te vermijden, Door het eventuele gebruik van de gezondheidskaart te verlengen tot 31 juli 2022. Als dit besluit in de oppositie wordt bekritiseerd, is het goedgekeurd door de arts en epidemioloog Didier Petit, zaterdag gebeld vanuit Europa 1. “We moeten dit hulpmiddel in onze gereedschapskist hebben”, meent hij, voordat hij eraan herinnert dat het virus “niet zal verdwijnen” Weg”.

“Het is vrijwel zeker dat het virus nooit zal verdwijnen”, merken professoren van de Universitaire Ziekenhuizen van Genève op. “Ons hoofdscenario is dat het zich waarschijnlijk gewoon voegt bij de andere vier coronavirusfamilies waarmee we honderden jaren hebben geleefd en dat we allemaal antilichamen hebben tegen… Misschien is dat de manier waarop we gaan. Laten we over een paar jaar verhuizen .”

Pas op voor de komst van herfst en winter

Maar hij waarschuwt: “In de tussentijd gaat dit virus niet weg. Het zal zeker kleine infecties veroorzaken, kleine verkoudheden, kleine dingen die we bijvoorbeeld in de toekomst met onze kleinkinderen oppikken.” Hoe zit het met vaccinatie? “We kunnen nog niet zeggen dat we zekerheid hebben over het feit dat de vaccinatie elk jaar herhaald moet worden”, zegt de arts, die daarentegen aandrong op het belang van het boostermiddel voor de meest kwetsbaren.

READ  Wetenschappers doen zeldzame ontdekking in gefossiliseerd schildpadei

Moet de komst van de herfst, en dan de winter, op korte termijn, de vrees doen rijzen voor een heropflakkering van de coronavirusepidemie? “De epidemiologische omstandigheden zullen gunstiger zijn voor de overdracht van dit virus”, geeft Didier Petit toe. “We zullen meer en meer leven van binnen hebben. Er zullen alle andere luchtwegvirussen zijn die we zullen blijven overbrengen als we geen barrièremaatregelen toepassen. Dus ja, we gaan een herfst in die geen natuurlijke val.” Hij voegt er ook aan toe: “Hoe meer mensen we vaccineren tegen Covid-19 en tegen griep, hoe kleiner het risico dat de gezondheidsstelsels overbelast raken of dat het leven gewoon een beetje ingewikkelder wordt.”