Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Voor het eerst in twee maanden stijgt het besmettingspercentage weer in Frankrijk

primair
Voor het eerst sinds half augustus stijgt het besmettingspercentage van de Covid-19-epidemie in Frankrijk in de loop van een week weer. De alarmdrempel van 50 gevallen per 100.000 inwoners werd echter niet overschreden.

De schuld geven aan de terugkeer van herfstversheid en vochtigheid in Frankrijk? Voor het eerst sinds half augustus stijgt het besmettingspercentage van Covid-19 in Frankrijk in de loop van een week weer. Het infectiepercentage is de afgelopen zeven dagen met 4,1% gestegen, met ongeveer 46 positieve gevallen per 100.000 inwoners, tot 43 in de eerste week van oktober.

Op dit moment hebben ongeveer twee dozijn Franse administraties de alarmdrempel overschreden. Nogmaals, de regio Ile-de-France lijkt de regio te zijn die het meest wordt getroffen door deze trillingen veroorzaakt door de Covid-19-epidemie, terwijl de verbetering van de gezondheid slechts enkele weken duurde.

Lees ook:
Grafieken. COVID-19: De verspreiding van het virus is gestopt in Frankrijk, moeten we ons zorgen maken?

Op weg naar herstel van de epidemie?

De afgelopen dagen lijkt de daling van het aantal besmettingen met het coronavirus stabiel te zijn en niet meer af te nemen. Maar dit betekent niet dat het aantal gevallen hoog is of dat de Covid-19-epidemie weer is begonnen. In detail blijft het aantal dagelijkse positieve gevallen van coronavirus in Frankrijk gedurende een week stabiel, ongeveer 5.200 gevallen per dag, volgens gegevens die zijn gepubliceerd door gezondheidsautoriteiten en verzonden door CovidTracker.

Hier is de ontwikkelingssnelheid van positieve gevallen. We zien aan de rechterkant twee positieve kolommen: het aantal zaken dat vandaag is gepubliceerd, is hoger dan het aantal dat een week geleden is gepubliceerd, en het is sinds half augustus niet meer voorgekomen. pic.twitter.com/DUhVa7IuLv

– GRZ (@GuillaumeRozier) 14 oktober 2021

Nieuwe golf in Oost-Europa

Oost-Europa wordt getroffen door een nieuwe golf van Covid-19. Roemenië, Oekraïne en Slowakije lijken de landen te zijn die het zwaarst worden getroffen door deze snelle toename van het aantal gevallen sinds begin oktober. Deze oostelijke landen hebben een relatief lage vaccinatiegraad: 29% van de Roemenen is volledig gevaccineerd volgens de site EuroVaccinatieTerwijl Slowaken slechts 41%.

READ  Covid-19 in Bretagne: Incidentie terug boven de 200 - Coronavirus

Op zaterdag 16 oktober telde Rusland binnen 24 uur meer dan 1.000 doden als gevolg van Covid-19, een recordaantal sinds het begin van de epidemie in het land, die meer dan 220 duizend doden registreerde.