Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Transpiratie: 20 deodorants zonder aluminiumzouten om de risico’s te verminderen

Terwijl een nieuwe studie zojuist heeft gewezen op het verband tussen aluminiumzouten en borstkanker, zoomt u in op producten om ze veilig te gebruiken.

In deze maand vanroze oktoberVooral borstkanker is in het nieuws. Het belang van zelfonderzoekRegelmatig te controleren … Er zijn veel tips om de ziekte zo snel mogelijk op te sporen.

Maar het lijkt misschien ook belangrijk om gevaarlijke stoffen in je badkamer te verbieden die het ontstaan ​​van kanker kunnen bevorderen. Regelmatig aangegeven, aluminiumzouten, aanwezig in de samenstelling van veel deodorant, bellen zichzelf terug op het dok. Studie* uitgevoerd door twee onderzoekers van het Zwitserse Environmental Carcinogenesis Laboratory van de Grangettes Foundation, Stefano Mandriotta en André Pascal Sabino, Het benadrukt nogmaals de verbinding tussen de twee. Zo veroorzaken aluminiumzouten in de cellen van de borstklier merkbare veranderingen die vergelijkbaar zijn met die welke in bepaalde gevallen van kanker worden vastgesteld. Nog verontrustender, suggereren beide werelden, het effect op genen treedt zelfs op bij een zeer kleine hoeveelheid.

Als uit langdurig onderzoek kan worden geconcludeerd dat deze stof echt gevaarlijk is, dan is het volgens de oncoloog en onderzoekerbioloog beter om het voorzorgsprincipe in praktijk te brengen.

Om te luisteren: de redactionele podcast

Wat ons overtuigt om deze substantie binnen onze dagelijkse bondgenoot tegen ras te ontvluchten. Om je weg te vinden, geven we de voorkeur aan biologische deodorants en die met het label ‘zonder aluminiumzouten’. Bij twijfel gebruikt de ingrediëntenlijst de termen aluminiumchloride, aluminiumhydrochloride, aluminiumchloride, aluminiumseskichloorhydraat of aluminiumzirkonium. Door in te pakken, te sprayen of zelfs te balsemen, is het heel goed mogelijk om geluk te vinden… en vooral om risico’s te verminderen.

* Gepubliceerd in Internationaal tijdschrift voor moleculaire wetenschappen.

De redactie adviseert je

READ  Bewijs wijst op een hete zomer in Quebec