Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is zeer waarschijnlijk dat Covid-19 is veroorzaakt door een lek uit een Chinees laboratorium

Een nieuw rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst neigt naar de ongevalshypothese, maar is niet overtuigend.

door
Adriaan Golms

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Het nieuwe bijgewerkte Amerikaanse rapport beweert dat Covid-19 niet het resultaat is van een Chinees biologisch wapenprogramma. Athit Perawungmitha/Reuters

Verslaggever in Washington

Het Amerikaanse ministerie van Energie schat dat er sprake is van een pandemie COVID 19 naar ” zeer waarschijnlijk Het lek vond plaats in een laboratorium, volgens een geheim rapport van de National Directorate of Intelligence dat onlangs aan het Witte Huis en vooraanstaande leden van het Congres is gepresenteerd. onthuld zondag door Wall Street Journal Als deze informatie wordt bevestigd, zal deze worden toegevoegd aan een eerder rapport dat dateert uit 2021, waarna de DOE zei dat het niet zeker was van de oorsprong van Covid.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De afdeling sluit zich nu aan bij de FBI, die begin 2021 concludeerde dat de pandemie mogelijk het gevolg was van een onbedoeld lek uit een laboratorium in Wuhan, China, zonder uitsluitsel te geven.

Lees ook – Zal in 2023 het einde komen van de Covid-epidemie in Frankrijk?

Volgens bronnen die bekend zijn met de nieuwe versie van het rapport, ondertekend door de directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haines, heeft het ministerie van Energie nieuwe items: “Nieuwe informatie, verdere studie van academisch werk en overleg met experts buiten de overheid”volgens wat werd gemeld door een lid van de Amerikaanse inlichtingendienst Wall Street Journal.

Gevorkte analyses

Maar de inhoud van het rapport werd geheim gehouden. De Amerikaanse autoriteiten weigerden details te geven over deze nieuwe informatie en analyse die tot deze wijziging van standpunt hebben geleid. Het document geeft ook aan dat verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten nog steeds verschillende meningen hebben over de oorsprong van de epidemie en nog steeds proberen het mysterie van de opkomst van het virus op te lossen.

De DOE heeft echter aanzienlijke wetenschappelijke expertise en houdt toezicht op een netwerk van Amerikaanse nationale laboratoria, waarvan sommige geavanceerd biologisch onderzoek uitvoeren.

Lees ook – Covid-19: Drie jaar na de aankondiging van het eerste overlijden in China, de vier scenario’s voor 2023 van de epidemie

De FBI heeft ook wetenschappers in dienst en vertrouwt op de laboratoria van het National Center for Biolegal Analysis in Fort Detrick, Maryland, waar het biologische bedreigingen analyseert. Volgens het rapport, hoewel zowel het ministerie van Energie als de FBI zeggen dat een onbedoeld lek uit het laboratorium waarschijnlijk is, kwamen ze op verschillende manieren tot deze conclusies.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Aan de andere kant zijn andere Amerikaanse inlichtingendiensten nog minder overtuigd. Toch denken de National Intelligence Council, die strategische langetermijnanalyses uitvoert, en vier andere agentschappen, waarvan de functionarissen weigerden te identificeren, dat ze er maar één hebben. “weinig vertrouwen” In de mogelijkheid dat het virus opduikt door natuurlijke overdracht van een besmet dier, zonder er rekening mee te houden dat de ontsnappingshypothese in het laboratorium correct is.

De CIA en een ander bureau dat nog moet worden bepaald tussen de twee theorieën.

Covid-19 komt niet uit een biologisch wapenprogramma

Maar ondanks deze uiteenlopende analyses bevestigt het nieuwe bijgewerkte rapport hun consensus dat Covid-19 niet het resultaat is van een Chinees biowapenprogramma.

Republikeinse wetgevers in het Congres, die congresonderzoeken zijn gestart naar de oorsprong van de pandemie, dringen bij de regering-Biden en de inlichtingengemeenschap aan op meer informatie. De stelling van het laboratoriumlek wordt verdedigd door enkele Republikeinen, die willen bewijzen dat het het resultaat zal zijn van door de Amerikaanse belastingbetaler gefinancierd onderzoek om coronavirussen in Chinese laboratoria te bestuderen.

Lees ook – Onderzoek naar de oorsprong van Covid-19: heeft de WHO het opgegeven?

Nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan reageerde zondag op de nieuwe ontwikkelingen en zei nee ‘Er is geen definitief antwoord’ naar de vraag. “President Biden heeft herhaaldelijk een beroep gedaan op alle onderdelen van onze inlichtingendienst om de nodige moeite en middelen in te zetten om deze vraag te beantwoorden.” Sullivan zei op de show staat van de vakbond op CNN. Als we meer informatie krijgen, zullen we die delen met het Congres en met het Amerikaanse volk. Maar op dit moment heeft de inlichtingengemeenschap geen definitief antwoord op deze vraag gegeven. hij voegde toe.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

READ  Voor Bruno Le Maire, De verleiding van Washington