Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een alarmerende afname van het debiet van de Tigris en de Eufraat in het zuiden

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Eufraat, Irak, zondag 26 februari. Assad Niazi/AFP

Zondag meldden de autoriteiten in Bagdad dat de rivieren de Tigris en de Eufraat getuige zijn van een scherpe daling van het waterpeil in Zuid-Irak, en beloofden maatregelen om dit tekort in het door droogte geteisterde land aan te pakken.

Een Nassiriya, chef-plaatsvervanger van de provincie Dhi Qar in de allerlaatste Sud Irakien, de natie van de Eufraat is degene die leeft bij endroit, bij de bergen en de pylônes van ponts enjambant Watercourse.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lees ook – Jill Biden stond tijdens een bezoek aan Kenia in het teken van de recorddroogte

De rivieren de Tigris en de Eufraat ontspringen in Turkije, en de Iraakse autoriteiten beschuldigen Ankara en Teheran er constant van dat ze de stroom van rivieren naar Irak sterk verminderen vanwege de dammen die bij de bron zijn gebouwd.

toverenLage waterstanden in sommige zuidelijke gouvernementenHet Iraakse ministerie van Watervoorraden gaf de crisis zondag opnieuw de schuld van “De kleine hoeveelheid water komt uit buurland TurkijeVolgens een persbericht. “Dit heeft geleid tot een sterke afname van de waterreserves van het land.“.

Dit fenomeen werd verergerd door slechte irrigatiepraktijken in Irak met overmatige exploitatie van rivierwater, en het ministerie beschuldigde de boeren van “Oppervlakken worden niet gerespecteerd»Geïdentificeerd door de autoriteiten voor gewassen deze winter.

Bij een tekort verdeelt Irak het water naar behoefte, tussen landbouwirrigatie, drinkwater en moerasirrigatie.

De belangrijkste waterreserves van het land raken op door dammen in Noord-Irak, tot woede van de zuidelijke provincies die zichzelf als benadeeld beschouwen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lagere wateren van de rivieren de Tigris en de Eufraat in het zuiden.tijdelijkNesbi Khaled Jamal, woordvoerder van het ministerie van Watervoorraden.

zijn bedieningHet zal de stroom van rivieren vergrotenDoor meer water vrij te geven uit de Mosul-, Dokan- en Darbandikhan-dammen in Irak, veelbelovende resultaten”in de komende twee dagen“.

Met opeenvolgende regens en jaren van droogte is Irak volgens de Verenigde Naties een van de vijf meest kwetsbare landen ter wereld voor bepaalde effecten van klimaatverandering.

In december riep de Wereldbank Irak op om “Irrigatie-update“maar ook voor”Rehabilitatie en modernisering van dammenIk heb de noodzaak benadruktVerbeter de waterverdeling” En de'”Klimaatslimme landbouw toepassen en het gebruik ervan vergroten“.

READ  Het Amerikaanse leger is "diep bezorgd" over het lot van zijn soldaat in Noord-Korea