Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het is teleurstellend”, is Bombastor boos over de afwezigheid van Lyon in de Fed Cup-selectie

“Het is teleurstellend”, is Bombastor boos over de afwezigheid van Lyon in de Fed Cup-selectie

Ondanks dat ze de eerste plaats behaalden in D1 Arkema, 11 punten achter de tweede plaats, werden de OL Women niet beloond tijdens de UNFP Awards op maandag 13 mei. Dit is een situatie die zijn coach, Sonia Bombastor, onbegrijpelijk vond.

D1’s onbetwiste leider Arkema ontbreekt op de lijst. Op maandag 13 mei won het damesteam van Olympique Lyonnais geen enkele titel bij de UNFP Awards, waarbij de beste spelers uit de verschillende Franse competities (Ligue 1, Ligue 2, D1 Arkema) werden geëerd.

Lyon, eerste in D1 Arkema met 11 punten voorsprong op Paris Saint-Germain en geplaatst voor de finale van het Franse kampioenschap tegen dezelfde Parijzenaars (De play-offs staan ​​dit seizoen gepland, noot van de redactie) waren ze echter wel vertegenwoordigd als finalisten voor de Trofee voor Beste Doelman (Christian Endler), Beste Prospect (Melce Dumornay) en Beste Speler (Ada Hegerberg, Lindsay Horan).

Maar de prijzen gingen uiteindelijk naar Tabitha Chawinga (Beste Speler, Paris Saint-Germain), Luna Ribadera (Beste Prospect, Paris FC) en Chiamaka Nadozi (Beste Doelman, Paris FC). Het is genoeg om Sonia Bombastor, de coach van de OL, te irriteren.

“Ik ben teleurgesteld voor hen en teleurgesteld voor de club.”

De voormalige Franse international zei: “Als Lyon-coach geloof ik dat mijn spelers tot de beste van het toernooi behoren.” “Ik zou graag willen dat zoveel mogelijk spelers vertegenwoordigd zijn in dit soort evenementen. Ik ben teleurgesteld voor hen en teleurgesteld voor de club. We hebben een goed seizoen en dit is niet het moment om dingen te evalueren, maar we hebben kracht getoond.” ” “We hebben het hele seizoen veel kwaliteit gehad, vooral dankzij de kwaliteit en het talent van mijn spelers, dus het is teleurstellend. Ik weet dat ik kwaliteitsspelers heb en ik ben gewoon teleurgesteld over al het werk dat ze het hele seizoen hebben gestoken. .”

READ  Zal Engeland 500 punten scoren in ODI cricket? Jose Butler zegt dat zijn team grenzen zal blijven verleggen | cricket nieuws hemel nieuws

Over tien dagen heeft Lyon twee kansen op een teamtitel om deze kleine individuele teleurstelling achter zich te laten. Nadat Paris Saint-Germain de finale van het toernooi bereikt, vrijdag 17 mei in het Groupama Stadion (21.00 uur), staat Lyon op zaterdag 25 mei in Bilbao in de Champions League-finale tegenover Barcelona.

Belangrijkste artikelen